Baron 1898 versus Calco 2015

Naar overzicht

Het Calco Jaargala 2015. Met m’n feestjurk hoog opgesjord en met natte, bungelende voeten wachtte ik af. De nieuwste achtbaan van de Efteling scheen “130 seconden van spanning, snelheid en beleving” te zijn, maar dit kon in de praktijk natuurlijk anders uitpakken. Zou de Baron mijn verwachtingen waarmaken? Ratelend klom het toestel naar de donkere hemel en ik besefte dat ik me een paar maanden geleden hetzelfde had afgevraagd over Calco.

De MasterClass begon ook met horten en stoten: ik had enkel taalkundige kennis op zak en had geen idee of ik wel zou passen in de wereld van de IT. In die eerste weken zit er niets anders op dan de omgeving aftasten, keihard je best doen, en je vasthouden aan het beetje dat je al weet. In de Baron hield ik me vast aan de zware beugel om m’n schouders en zag ik het hoogste punt van de achtbaan griezelig dichtbij komen. Ook bij Calcollega’s om me heen zag ik een mengeling van extase en angst op het gezicht. Nog even de plagerige seconden waarin we stil in de lucht hingen, en toen kwamen toch echt de vrije val en de rit die qua snelheid veel weg hadden van het afgelopen kwartaal:

Wow, ik heb met behulp van HTML, CSS en JavaScript op eigen houtje een website gemaakt!

…help, wat razen we hard door de stof heen! – o jee, volgens mij is de rest veel beter in programmeren dan ik – ha, die presentatie ging best OK – oooh, een vreemde sleutel verwijst gewoon naar een primaire! – man, ik snap nog steeds niet wat middleware is – yes, ik mag op intake! – ik weet eigenlijk helemaal niets over verzekeringen – volgens mij begin ik mijn pluspunten en valkuilen te herkennen – wat is de vrijdagmiddagborrel toch altijd gezellig – jammer, intake heeft niet tot inzet geleid – wow, ik heb met behulp van HTML, CSS en JavaScript op eigen houtje een website gemaakt! – yes, weer op intake – ik weet eigenlijk helemaal niets over banken – ha, weer een certificaat in the pocket – joepie, ik word ingezet bij ABN AMRO! – zal ik wel een goede tester worden? – oeps, m’n beeldscherm niet gelockt – o nee, het einde is in zicht – wat ga ik mijn groepje missen!

En dan ineens is het voorbij. Het opleidingstraject is klaar; het karretje heeft het einde van de achtbaan bereikt en ik sta weer met beide benen op de grond. Ik tril nog even na, wil eigenlijk het liefst nog een ritje maken, maar stap dan toch door naar de volgende attractie die ABN AMRO heet. Daarover de volgende keer meer! Mocht je nog vragen hebben over de MasterClass-achtbaan of Calco, benader me dan via LinkedIn of Twitter.

Onze opdrachtgevers