Afscheid nemen bestaat niet

Naar overzicht

Afscheid nemen is nooit makkelijk. Want wat moet je eigenlijk zeggen als je weggaat? Een dankbetuiging, een paar wijze woorden of een goed advies? Ik ga het ondervinden. Want nu ik mijn traineeship succesvol heb afgesloten, wacht mij in april een mooi nieuw avontuur in de IT. 

Het zijn twee magische jaren geweest bij Calco. Dankzij Calco heb ik de kans gekregen om te groeien in de IT, een veld waarin ik mezelf drie jaar geleden niet eens had kunnen voorstellen. Ik vond een thuis waar ik heb kunnen doen waar mijn passie blijkt te liggen. En hiervoor zal ik Calco altijd dankbaar blijven.

Vijf tips bij je nieuwe baan

Misschien lees je dit en sta je waar ik twee jaar geleden stond. Dan heb je wellicht behoefte aan wijze woorden of een goed advies. Ik heb mijn top-vijf voor je opgesteld.

1. Neem de tijd om ‘die nieuwe’ te zijn

In de eerste periode moet je je weg nog vinden. Wees niet te streng voor jezelf. Je hebt immers de eerste hordes al genomen. Heb daarom geduld en blijf doorzetten. Je hebt potentie

2. Underpromise, overdeliver

Je wilt projecten die je draait succesvol opleveren, en zo snel mogelijk. Wees realistisch over de deadline. Uiteindelijk is iedereen (inclusief jezelf!) er bij gebaat wanneer je door een meevaller eerder kunt opleveren dan wanneer je je deadline niet haalt.

3. Ga niet altijd af op je eerste indruk

Die persoon die je al direct vanaf minuut één niet kunt uitstaan? Dat programma waar je met geen mogelijkheid handigheid in kunt krijgen? Of dat trucje dat iedereen lijkt te snappen behalve jij? Iedereen heeft dit soort ervaringen. Geef iets of iemand dus een tweede kans en laat je positief verrassen

4. Stel vragen en schaam je er niet voor

Zit je in een meeting die bij jou meer vragen oproept dan antwoorden? En houden de anderen hun mond? Dat hoeft niet te betekenen dat zij wél snappen waar het over gaat. Hoe meer jij durft te vragen, hoe meer jijzelf en de mensen om je heen kunnen leren en groeien.

5. Vergeet je privéleven niet

Er is niets mis met af en toe je laptop thuis aanzetten. Maar waak ervoor dat je niet al je avonden en weekenden vult met werk. Je bereikt misschien sneller resultaat, maar het kost je privé tijd. Tijd die je nodig hebt om te ontspannen en je weer op te laden.

Tot slot

Het moment waarop ik met pijn in mijn hart mijn tweejarig avontuur bij Calco afsluit. Het starten met het traineeship bij Calco is (mogelijk) de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Een rechtenstudent die opeens Tester werd en nu in april gaat starten met de uitdaging om PEGA ontwikkelaar te worden. Want het leven brengt ons nu eenmaal op onverwachte paden. Wees niet bang om ze te volgen!

Ik wens jullie het beste, zoals ik weet dat jullie ook het beste met mij voor hebben. Bedankt en tot ziens!

Onze opdrachtgevers