ABAP training

Naar overzicht

Het is alweer oktober! Dit bekent dat het einde van mijn inzet als Calco MasterClass Professional bij PostNL in zicht komt. Mijn 22 maanden inzet loopt namelijk tot het einde van dit jaar. Maar ook richting het einde van mijn inzet is er nog volop ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen! Ik vind dit persoonlijk heel fijn, omdat ik veel specifieke technische kennis nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen.

Zoals in mijn eerdere blogs te  lezen is, werk ik met SAP, en dan specifiek met het systeem van SAP voor datawarehousing. In dit systeem wordt informatie opgeslagen uit verschillende bronsystemen. Deze informatie kan in het systeem worden bewerkt of verrijkt en uiteindelijk worden gebruikt in rapportages of dashboards. Toen ik bij PostNL begon, kreeg ik al de mogelijkheid om een training te volgen voor SAP datawarehousing. Hier leerde ik hoe het ETL proces precies in z’n werk ging (ETL = Extraction Transformation Load).  Nu ik dit deel steeds meer onder de knie begon te krijgen, kwam er de behoefte om nog meer de diepte in te gaan. SAP maakt namelijk ook gebruik van zijn eigen programmeertaal genaamd ABAP. ABAP staat voor Advanced Business Application Programming. Ik zag altijd al wel veel ABAP code voorbij komen in het systeem, maar ik kon er zelf nog niet echt goed mee lezen en schrijven. 

"Ook richting het einde van mijn inzet is er nog volop ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen"

Dus kreeg ik de mogelijkheid om samen met andere PostNL collega’s een ABAP training te volgen! De afgelopen twee dagen heb ik deze training gevolgd en ik ben zeer blij met het resultaat. Ik kwam er tijdens de training achter dat ABAP gebruik maakt van SQL statements, een specialisatie die ik in de opleidingsperiode bij Calco gevolgd had, en waar ik ook een certificaat voor behaald heb. Dit hielp mij om de training beter te doorlopen en om sneller dingen te begrijpen! En nu is het tijd om mijn opgedane ABAP kennis in de praktijk te gaan brengen in mijn werk!

Ben jij ook benieuwd naar de ontwikkelingsmogelijkheden bij Calco? Stel je vragen via Twitter (Tess_Calco) of LinkedIn, of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers