5 Redenen waarom je zou kiezen voor Calco Flex

Naar overzicht

1 Je krijgt gelijk de mogelijkheid om opleidingen te doen

Toen ik bij Calco begon kon ik nog niet gelijk aan de slag bij een opdrachtgever. Dit betekent dat je eerst intern bij Calco komt te zitten. Het toffe hiervan is dat je direct de mogelijkheid krijgt om enkele certificaten te halen of opleidingen te doen. Ik ben zelf aan de slag gegaan met Java waarvan ik twee certificaten heb behaald. Ik had nog helemaal geen ervaring met Java, gelukkig kon ik me aansluiten bij de trainees uit de MasterClass die ook Java aan het leren waren. Je krijgt daarnaast ook heel veel ruimte om andere projecten op te starten waar je zelf iets aan hebt. 

2 Je krijgt hulp voor je persoonlijke ontwikkeling

Bij de overstap naar Calco was ‘persoonlijke ontwikkeling’ één van de hoofdredenen om voor Calco te kiezen. Momenteel ben ik bezig met mijn eerste opdracht en is mijn fieldmanager alvast aan het kijken of we een mooie volgende opdracht kunnen regelen. Je fieldmanager kijkt daarnaast samen met jou waar je over twee jaar wilt staan en welke stappen hiervoor genomen moeten worden. Op die manier ben je continu bezig met je eigen reflectie en ontwikkeling. Het klinkt misschien cliché, maar als ik bel naar mijn fieldmanager weet hij ook gelijk wie ik ben. Er wordt echt bij mij als persoon stil gestaan. Ze weten wat mijn ambities zijn en zijn daar actief mee bezig. 

3 Werken voor meerdere bedrijven

Calco zoekt een geschikte opdracht voor je. Als ze iets hebben gevonden gaat dit altijd in overleg. Je wordt niet zomaar ergens gedetacheerd als je dit zelf niet wilt. Het kan zijn dat je meerdere kleine opdrachten gaat doen voor verschillende bedrijven. Zo kan je wat leren van de IT in het bankleven maar ook van de zorg of van de luchtvaart. Je kan je IT-kennis echt verbreden op deze manier! Het kan ook zijn dat je één grote opdracht voor een langere tijd gaat doen. Dan kan je natuurlijk veel meer de diepte in, wat ook erg interessant is!

4 Leren in de praktijk

Je kan een heleboel IT-kennis opdoen uit boeken en online cursussen, maar dat is lang niet zo effectief als leren in de praktijk. Omdat Calco ook het Traineeship heeft hebben ze een hoop werkplekken bij opdrachtgevers waar er niet van je wordt verwacht dat je alle kennis al bezit. Je krijgt dus binnen een bedrijf de ruimte om nieuwe kennis op te doen. Het is ook veel vetter om je code direct binnen een grote organisatie te testen en te weten dat er veel bij komt kijken, dan alles uit een boek te moeten leren.

5 Collega’s, evenementen en overige arbeidsvoorwaarden

Tijdens je periode bij Calco leer je gelijk veel collega’s kennen die net als jij zichzelf allemaal willen ontwikkelen. Daarnaast organiseert Calco veel evenementen met interessante sprekers of geven collega’s met bepaalde expertises workshops. Zo heb ik mezelf ook verdiept in hoe arduino’s werken en heb hierin een workshop gegeven. Erg tof! Ook niet onbelangrijk is dat je gewoon je salaris krijgt, ook al heb je op dat moment geen inzet. Last but not least: ik heb een hele mooie auto gekregen bij mijn contract waarin ik nu elke dag naar mijn opdracht kan scheuren. 😊

Heeft jeroen jou enthousiast gemaakt om aan de slag te gaan als Calco Flexer? Bekijk dan onze vacatures op werkenbijcalco.nl/vacatures

Onze opdrachtgevers