Maak van 2018 jouw jaar!

Rodolfino vertelt over zijn 2017 en geeft je advies voor 2018.
Naar overzicht

Hoe kijk jij terug op 2017? Hopelijk heb je je nieuwjaarswensen voor 2018 al vastgesteld! Zelf mocht ik het nieuwe jaar inluiden op de Seine in Parijs. Met verbazing keken de Franse gasten van het bootfeest mij aan, toen ik schreeuwend in het Engels begon af te tellen. Uiteindelijk deed iedereen mee en als afsluiting werden wij verrast met vuurwerk afkomstig van de Arc de Triomphe (een fenomeen dat al meer dan een decennia niet heeft plaatsgevonden in Parijs). Verder heb ik ontzettend genoten van de baguettes , crêpes en Franse gezelligheid.

2017: het jaar van leren en doen

Verder bracht 2017 veel moois met zich mee. In één jaar ben ik afgestudeerd, verhuisd en met een geweldige baan bij Calco begonnen. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en leuke collega’s leren kennen. Ik ben ingezet bij Achmea Interpolis en mocht daardoor weer gaan genieten van Tilburg (en nog meer leuke collega’s!). Mijn carrière in de IT begon met de Calco MasterClass als basis en inmiddels voel ik me thuis in meerdere IT-systemen (o.a. SOAP UI, SAP en HP ALM en UFT) en drie programmeertalen (Java, Javascript en Groovy). SOAP UI gebruik ik voornamelijk voor het ontwikkelen, vaststellen en draaien van testgevallen/-systemen. Een groot deel van Achmea’s klant-/polismanagement draait op verschillende SAP-systemen en HP ALM gebruiken wij voor performance, rapportage (van tests) en het bijhouden van bevindingen, acceptatiecriteria en requirements. Groovy is een programmeertaal die veel overbodige, complexe en onhandige delen van Java overslaat, waardoor tientallen regels Java-code gecondenseerd kunnen worden tot één regel. Het is de primaire taal voor systemen/scripts in SOAP UI, waardoor ik er in korte tijd ontzettend veel over heb geleerd. Deze ontwikkelingen stonden niet beschreven in mijn voornemens van 2017, maar ik kijk terug op een zeer geslaagd jaar.

2018: het jaar van geslaagde voornemens

Mijn lijst met nieuwjaarsvoornemens staat in ieder geval al klaar. Meer sporten, gezonder leven, lekker eten en vloeiend worden in Spaans en Frans.

Naast die voornemens, zal ik me in 2018 richten op het verbeteren van mijn eigen werkproces. Immers, bij Achmea hebben wij 2017 afgesloten met een sprint voor innovatie en planning. Het doel daarvan was o.a. het verbeteren van het werkproces binnen en over teams heen. Normaal gesproken hoort zo’n sprint gevuld te worden met workshops, brainstormsessies en inspirerende toespraken, maar nu werd het gevuld met vakanties, werk en opleidingen. Wel is er gedacht over procesverbetering. Te vaak worden problemen over de schutting gegooid naar een andere afdeling/team of wordt 'de schuld' van het probleem ergens anders neergelegd. Door onnodige afhankelijkheden te voorkomen kunnen we hopelijk die barrières verminderen. Daarnaast hoop ik nog meer systemen te ontwikkelen om het testproces bij Interpolis makkelijker, beter en sneller te maken.

Ik hoop 2018 met eenzelfde gevoel als 2017 af te sluiten. Daarbij heb ik nog één wens: meer programmeerkennis opdoen en een app lanceren! Ik merk dat ik het programmeren het snelst leer als ik een praktische doelstelling heb. Daardoor stel ik dit persoonlijk project op om dusdanig o.a. mijn programmeerkennis te vergroten.  Dus als iemand mij de beste wensen doet toekomen, hoop ik dat die er bij zit. 

Speciaal voor jou

Indien jij wat cynischer naar 2017 kijkt, heb ik goed nieuws. Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen!  Misschien wil je (meer) sporten, afvallen, tijd spenderen met vrienden en familie of zelfs overstappen naar jouw droomcarrière in de IT. 2018 is het jaar om jouw dromen waar te maken!

Ik wens jou in ieder geval het allerbeste voor 2018! Sta, ondanks mogelijke tegenslagen, optimistisch in de wereld en gebruik dat optimisme om 2018 mooi te starten!

Onze opdrachtgevers