2015, een jaar vol nieuwe uitdagingen

Naar overzicht

De jaarwisseling gaat vaak gepaard met een terugblik op het af te sluiten jaar en goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ook ik heb aan het einde van 2014 met een glas champagne en een oliebol in mijn hand even teruggeblikt. 2014 is voor mij met name in carrièreopzicht een bewogen maar geslaagd jaar geweest. Met een afgeronde bachelor en master in de sociale wetenschappen op zak ging ik eind 2013 op zoek naar een uitdagende baan vol met ontwikkelperspectieven. Die vond ik niet in mijn eigen sector, maar bij Calco, waardoor ik in maart 2014 met een enthousiaste groep mensen aan de Calco MasterClass begon. Deze carrièreswitch had niemand in mijn omgeving aan zien komen en als je mij 3 jaar geleden had verteld dat ik nu in de IT zou werken, zou ik je niet hebben geloofd. Toch werd ik zo enthousiast van het concept van Calco dat ik mijn gevoel heb gevolgd en daar ben ik nog iedere dag heel blij om.

Deze carrièreswitch had niemand in mijn omgeving aan zien komen en als je mij 3 jaar geleden had verteld dat ik nu in de IT zou werken, zou ik je niet hebben geloofd.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar heb ik eigenlijk niet. Ik heb namelijk al een superleuke baan; ik rook niet dus hoef ook niet te stoppen; sport regelmatig omdat ik het leuk vind; ik eet vrij gezond en heb nog een mooie reis op de planning staan. Toch zijn er wel dingen waar ik aan wil werken dit jaar. Ik wil namelijk beter worden in wat ik al doe en veel nieuwe dingen leren. Werkinhoudelijk heb ik daarom een cursus op de planning staan, om mijn kennis over onze applicaties te verdiepen en te verbreden. Ook hoop ik mijn zelfstudie programmeren actief vol te houden, zodat ik de code achter onze applicaties steeds beter kan doorgronden. Naast deze harde kant, wil ik ook graag werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de Calco MasterClass hebben we hier al een goede start mee gemaakt met de cursus “Resultaat Gericht Beïnvloeden”. Hierin besteed je aandacht aan wie je bent, wat je sterke punten zijn en hoe je die het best over het voetlicht kunt brengen. Ook ga je aan de slag met verbeterpunten. Mijn belangrijkste verbeterpunten vond ik in het plannen van mijn werk en zichtbaar maken wie ik ben en wat ik kan. Hier wil ik het komende jaar graag aan verder werken en het Calco ambassadeurschap is hierin een heel mooie uitdaging. Als kersverse Calco ambassadeur wens ik iedereen dan ook een heel erg gelukkig nieuwjaar met heel veel mooie uitdagingen!

Onze opdrachtgevers