Gefeliciteerd, je gaat de analytische test van Calco maken! Je vindt het misschien een beetje spannend, maar met een beetje voorbereiding kom je al een heel eind! Je motivatie en CV waren in elk geval zó goed dat je de test mag maken. Dus keep calm and carry on. 
Wij vinden de test een belangrijk element in ons selectieproces omdat we deze zo hebben samengesteld dat wij aan de resultaten kunnen zien of jouw analytische vaardigheden passen bij een carrière in de IT of Finance.

De test is al door heel wat potentiële trainees gemaakt, dus we delen alvast graag wat learnings met je. Door deze toe te passen, vergroot je je slagingskans aanzienlijk.

Hierbij wat tips:

1. Bereid je goed voor
Calco test op drie onderdelen: 
Cijferreeksen, figuurreeksen en redactionele sommen. Zoek hier van tevoren genoeg informatie over op en lees je in. 

2. Oefen. Oefen. Oefen. 
Op verschillende websites kun je vragen oefenen per onderdeel. Kijk bijvoorbeeld op 1. www.fibonnicci.com/nl, 2. www.123test.nl of 3. http://oefenen.calco.nl. Zo ontdek je de logica achter de verschillende soorten vragen en merk je dat je steeds sneller tot het antwoord komt. Handig voor als je straks de echte test maakt. 

Omdat onze test een tijdslimiet heeft, is het verstandig te oefenen met een timer of kookwekker bij de hand. Je hebt namelijk maar één kans om de test te maken en die kans wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten.

3. Start de test
Bam. Je hebt alle onderdelen goed geoefend en bent er mentaal klaar voor.
Zorg dat je geen afleidingen om je heen hebt (telefoon uit, briefje op de deur), je laptop goed opgeladen is (of beter: de stekker in het stopcontact zit), je een losse muis hebt en pen, papier en rekenmachine bij de hand hebt. Je kunt de test niet pauzeren, dus ga van tevoren naar het toilet. Zodra je de test start, moet je hem afmaken.

4. Oef een moeilijke vraag
Krijg je ineens een vraag waar je het antwoord niet van weet? Noteer het nummer van de vraag en sla deze over. Als je later tijd over hebt, kun je altijd nog even terug. Heb je geen tijd over, dan is er geen man overboord. Je krijgt namelijk puntenaftrek voor een foutief beantwoorde vraag, maar wint noch verliest punten als je geen antwoord invult.

5. Klaar!
Je. hebt. de .test. af. De adrenaline pompt nog door je aderen, maar je hebt de eindstreep gehaald! En nu? Op de eerstvolgende werkdag hoor je van ons hoe je de test hebt gemaakt en of je door gaat naar de assessmentdag bij ons op kantoor in Amsterdam.