Opbouw Calco Talent Program voor mediors

De kop is eraf: je hebt je eerste stap als IT professional gemaakt. Gestart als junior, maar inmiddels met één of twee jaar werkervaring in de pocket. Jouw doel? Zo snel mogelijk je positie en ervaring verstevigen om vervolgens door te stromen naar een medior of zelfs senior niveau. Leren, laten zien wat je in huis hebt en stappen maken in je carrière. Het liefst bij een top bedrijf in Nederland waar je veel mogelijkheden tot verbreding en verdieping van je kennis en ervaring krijgt.

Maar... hoe? Aan dromen geen gebrek, je mist alleen de juiste ingangen en krijgt bij je huidige werkgever weinig tot geen opleidingsmogelijkheden. Het Calco Talent Program voor medior IT’ers biedt de uitkomst.

Wat biedt Calco medior IT'ers?

Bij Calco helpen we IT professionals al meer dan 17 jaar bij het waarmaken van hun ambities. Wij zijn een kei in het opleiden, omscholen en bijscholen van startende, medior en senior IT professionals. En bieden hen met ons grote netwerk alle mogelijkheden om ervaring op te doen bij top 200 bedrijven in Nederland. Dit doen we via tweejarige traineeships (de Calco MasterClass) voor junioren, maar ook via detachering voor ervaren medior en senior professionals.

Sinds kort biedt Calco daarnaast een Talent Program voor medior IT’ers aan. Heb jij door je studie en/of een aantal jaar werkervaring een achtergrond in IT? Dan is het Calco Talent Program iets voor jou.

Lorem ipsum

Over het Calco Talent Program voor medior IT'ers

Na een intensieve selectieprocedure - waarin we jou goed leren kennen en erachter komen waar jouw verbeterpunten, sterke punten en potentie liggen - zoeken we een toffe opdrachtgever en opdracht die aansluiten bij jouw persoonlijkheid en skills.

Is er een match? Dan plannen we de eerste week van jouw Talent Program in. Je wordt opgeleid in ons opleidingscentrum in Amsterdam (uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen en een hieraan aangepast schema). Hierbij werken we niet aan je hard skills, maar focussen we juist op je soft skills. Tijdens deze week leer jij Calco goed kennen en wij jou. We laten zien wat jou als Calco’er met jouw kwaliteiten zo uniek maakt. We trainen in persoonlijke leiderschap, communicatie en in jouw persoonlijke voorkeursgedragingen (DISC).Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor jou om een training te kiezen die jou helpt bij het aanpakken van jouw valkuilen. Dit soort vaardigheden helpen je om sneller te groeien in je toekomstige rol.

Je kunt gedurende het gehele Talent Program aan de slag met het verbeteren van je skills. Je kunt in ons opleidingscentrum verschillende cursussen en certificaten halen om je IT kennis nóg meer te laten groeien. Zowel kennisverbreding als kennisverdieping (specialisaties) zijn mogelijk. We kiezen samen de training die bij jou past. In ons aanbod vind je alle facetten van IT die terugkomen in een DevOps-team. Hierbij vinden we het enorm belangrijk dat jij een goed zicht hebt op jouw expertise en leerpunten. Naast de cursussen die je kunt volgen via ons eigen opleidingscentrum, bieden we je een flink opleidingsbudget voor externe cursussen aan.

Je inzetperiode bij een opdrachtgever

Ga je starten met jouw opdracht? Dat betekent een inzet van tenminste een heel jaar waar je je IT kennis in de praktijk verder uitbouwt. Je wordt ingezet via een detavast constructie. Dit betekent dat je één jaar gedetacheerd wordt en vervolgens de mogelijkheid krijgt om over te gaan naar de opdrachtgever waar je op inzet bent. Dit blijft uiteraard je eigen keuze. Welk besluit je ook neemt, na het afronden van het Calco Talent Program heb jij je plek in de IT wereld meer dan verdiend en zijn je carrièremogelijkheden eindeloos!

Coaching en verdere ontwikkeling

Ook als je ingezet bent bij je opdrachtgever blijven wij continue betrokken bij jouw ontwikkeling. Je krijgt een persoonlijke coach waar je elk kwartaal mee spart over je ontwikkeling en wensen, we blijven je trainen op persoonlijke ontwikkeling en je hebt gedurende het hele jaar alle mogelijkheden tot je beschikking om meer technische kennis te blijven opdoen.