De eerste dag van de Calco MasterClass. “Wat zullen we gaan doen?”, “Bij wie kom ik in de class?” en “Klikt het wel met mijn groepsgenootjes?”. Allemaal vragen die door je hoofd spoken als je door de sollicitatierondes heen bent en aan de start staat van jouw tweejarige traineeship. Natuurlijk is het superspannend, maar dat geldt voor iedereen. Iedereen heeft een totaal andere achtergrond dan waar wij nu hier, bij Calco, voor zitten. De één met wat meer ervaring in de IT dan de ander. 

Crash Course

De eerste twee weken zit je alle dagen met dezelfde groep en volg je de Crash Course. Dit zijn twee intensieve (én leerzame!) weken. Doordat je veel tijd met elkaar doorbrengt, voelt het al snel alsof je elkaar veel langer kent. Wat hierbij ook helpt zijn de vaardighedenlessen. In deze lessen leer jij je open te stellen naar jouw mede-trainees en leer je jezelf nóg beter kennen. Na twee weken word je “losgelaten” en mag je elders (bij alle andere startgroepen) in het gebouw zitten werken. Je groepsgenoten voelen inmiddels vertrouwd, dus je kan natuurlijk ook gezellig met hen een ruimte zoeken om samen te werken aan de verdiepingen (DeepDives genaamd) of certificaten. Althans, dat is wat ík deed! Mijn startgroep is een ontzettend gezellige groep, met allemaal hele verschillende mensen. Op de één of andere manier is dat ook juist hetgeen ons verbindt. Iedereen is behulpzaam en wil elkaar helpen, bijvoorbeeld met SQL, die lastige programmeertaal. Tussendoor wordt er natuurlijk een “gamepje” gespeeld of lunch gehaald bij de super (óf de gele M.) om de hoek. Smullen!

Hechte groep

Als strartgroep konden wij het gelijk goed met elkaar vinden. Daarom spraken wij direct tijdens de Crash Course af om met zijn twaalven wat leuks te gaan doen. Ons eerste uitje vond plaats in Utrecht (de mooiste stad van NL, zoals een aantal uit mijn groep zeiden). De middag begon op de bowlingbaan, waar iedereen zijn kunsten showde. Vervolgens gingen we naar een (verwarmd, want het was december!) terrasje, om vervolgens een lekker biefstukje te eten bij Loetje (waar anders?!). Uiteraard werd de avond afgesloten met de nodige drankjes en dansjes.

Karten

Ons volgende groepsuitje was nog spectaculairder! We gingen karten in Amsterdam (de mooiste stad van NL, zoals een aantal uit mijn groep zeiden…). Dit ging er wild aan toe! Aline stapte na een ronde uit (het ging haar te hard) en ik hield er bijna een whiplash aan over! Overdrijven is ook een vak natuurlijk 😉. In ieder geval was het méga gezellig! 

Traineeship: nieuwe kennis en nieuwe vrienden!

Voor mij is het wel duidelijk, naast dat je in het traineeship elke dag weer toffe nieuwe dingen leert over de IT en over jezelf, leer je ook je medetrainees heel goed kennen. Je hebt er zo een aantal goede vrienden bij. Ook als je bent ingezet, en je elkaar dus minder ziet omdat je allemaal bij een andere opdrachtgever werkt, houd je nog steeds contact. Het is namelijk super leuk om te horen van iedereen hoe het bij hun in de organisatie en functie vergaat. Ik kan al verklappen; wij zijn druk bezig met het plannen van ons volgende uitje.

Ben jij ook zo benieuwd hoe jouw startgroep zal zijn? Meld je dan snel aan voor de Calco MasterClass