Sollicitatieprocedure

IT traineeship zonder afgeronde studie

Wij houden niet van ellenlange en ingewikkelde sollicitatieprocedures. Daarom hanteren wij een procedure van vijf stappen. Helemaal helder en overzichtelijk voor jou. Zodra jij je sollicitatie hebt ingestuurd kan de gehele procedure binnen twee weken zijn afgerond. Onderstaand hebben we de stappen voor je uitgelegd.

Stap 1

Wil je carrière maken in de IT, maar heb je geen afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau? Dan is ons IT traineeship voor starters zonder afgeronde studie iets voor jou!

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Vergeet niet je cv en een motivatiebrief mee te sturen, waarin je je keuze voor Calco en het traineeship nader toelicht.

Stap 2

Wij nemen je sollicitatie in behandeling, waarbij je van ons binnen vijf werkdagen bericht krijgt over het verdere verloop van de sollicitatieprocedure*. Bij een positieve beoordeling van jouw sollicitatie word je uitgenodigd voor één van onze selectiedagen. Deze vinden elke week plaats op maandag op ons hoofdkantoor in Maarssen.

Stap 3

Je neemt deel aan een van onze selectiedagen, die er als volgt uitzien:

1. Welkomstwoord

2. Bedrijfspresentatie

3. Analytische test
De analytische test bestaat uit drie onderdelen, dit zijn cijferreeksen, figuurreeksen en redactiesommen. Bij een positief resultaat plannen we direct een afspraak voor een sollicitatiegesprek in bij voorkeur voor diezelfde week. Bij een negatief resultaat houdt het hier op. Kijk hier alvast voor oefenvragen!

4.Afspraak voor sollicitatiegesprek + persoonlijkheidsinventarisatie
Bij een positief resultaat voor de analytische test, plannen we direct een afspraak in voor een sollicitatiegesprek diezelfde week. Daarnaast krijg je een uitnodiging voor een persoonlijkheidsinventarisatie, deze vul je thuis voor je sollicitatiegesprek in. De persoonlijkheidsinventarisatie is een online assessment, waarbij je meerkeuzevragen beantwoordt over hoe je in bepaalde situaties zou handelen. Een antwoord is nooit goed of fout.

De selectiedag duurt ongeveer twee uur. 

Stap 4

Bij het succesvol doorlopen van de eerste selectiedag volgt er een uitgebreid sollicitatiegesprek. De testresultaten van de analytische- en persoonlijkheidstest dienen samen met je cv en motivatiebrief als gespreksstof voor het uitgebreide sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek, wat je met één van onze recruiters voert, wordt niet alleen gekeken naar je cv, maar ook naar wie je bent als persoon. Wat wil je bereiken, wat zijn je kwaliteiten en sluit het goed aan bij de missie en visie van Calco en de functie waarvoor je in aanmerking wilt komen?

Wanneer je de gehele sollicitatieprocedure succesvol doorloopt, wandel je dus in één week nog met een contract de deur uit en kun je vaak twee weken later al starten!

Enthousiast geworden? Solliciteer dan nu!

Solliciteren

Enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Ja, ik wil bij Calco werken

Later bekijken? Mail de link naar jezelf