‘Ervoor zorgen dat een organisatie zo goed mogelijk beveiligd is om te voorkomen dat (persoonlijke) informatie wordt gehackt.’ Als jij dit traineeship volgt, weet jij precies hoe jij kan helpe

En als je geen IT studie hebt gevolgd? Geen probleem. Met een hbo of wo diploma, kun je starten met het opbouwen van jouw Security IT carrière!

Crash course

De eerste twee weken dompelen we je helemaal onder in de grondbeginselen van de IT en krijg je ontzettend veel informatie te verwerken. Klassikale lessen en één op één begeleiding wisselen elkaar af. Je doet ervaring op in informatie analyse, software ontwikkeling, testen en functioneel beheer.

Verder leren we je precies hoe IT binnen een organisatie is ingedeeld: van modems, kabels en firewalls tot aan ERD's en CIO Offices. Voor jou is dit de perfecte periode om de basis te leggen voor jouw carrière in een IT Security rol. Onze docenten kijken met je mee zodat zij samen met jou een goede richting kiezen waarin jij jezelf tijdens de zes weken die volgen op de Crash Course kunt door ontwikkelen.

Verdiepingen (Deep Dives)

Na de Crash Course ga je aan de gang met de Deep Dives. Je leert Scrum werken en haalt hierbij het Scrum certificaat (PSM I). Je werkt in teams aan uitdagende projecten waarbij je zowel hard- als softskills ontwikkelt.

Iedereen in dit traineeship gaat vervolgens aan de slag met een specialisatie in Security. Samen met de docenten kijk je waar jouw kwaliteiten en interesses liggen om de juiste keuze te maken. De specialisaties in dit traineeship zijn Data protection, IT Risk en Cyber- & IT Security. Als je kiest voor Data protection, ga je aan de slag met certificaten in Customer Due diligence, SQL Foundation en Privacy & Data protection. Daarnaast ga je, je verdiepen in Business Intelligence.

Ga je verder in de IT Risk? Dan ga je certificaten halen in Customer Due diligence, Azure Cloud en Privacy & Data protection. Verder ga je, je verdiepen in gesprekstechnieken en het analyseren van informatie.

Als jouw voorkeur uitgaat naar Cyber & IT Security, ga jij voor het Cyber- & IT Security certificaat en het Azure Cloud certificaat. Ook leer je over de infrastructuur van een IT organisatie.

Kunnen we dit niet anders vormgeven? In plaats van een opsomming op deze manier?

Inzetperiode

Het is tijd voor jouw inzetperiode! Kijkend naar jouw kwaliteiten, jouw ambities en belangrijke waarden zorgen we voor een match met een van onze top 200 opdrachtgevers. Tijdens je twee jaar durende inzetperiode werk je dagelijks bij de opdrachtgever en groei je in de praktijk als IT Security professional. Niet alleen op je werkplek, maar ook door het contact met je persoonlijke fieldmanager van Calco, die elke maand bij je langs komt om met jou te kijken naar je voortgang. Je vragen en ambities bespreken jullie samen, om vervolgens te kijken naar de mogelijkheden.

Verder nodigt Calco je regelmatig uit voor toffe evenementen. Naast de gezelligheid, biedt dit de kans om verhalen uit te wisselen en van elkaars genomen besluiten bij de opdrachtgevers te leren.

Ook hebben we vanuit Calco een aantal softskill-trainingen waar je mee aan de slag gaat. Los van de standaard trainingen, zijn er nog extra trainingen die jij kunt volgen om je te verdiepen. Denk hierbij aan Time Management, Disc, Persoonlijke Ontwikkeling en Managementvaardigheden.

Ik denk dat dit niet helemaal het juiste beeld geeft, want ze kunnen dit echt niet zelf bepalen op deze manier.

Je carrière na het traineeship

Door de intensieve en veelzijdige aanpak die wij tijdens het traineeship hanteren, zorgen we er samen voor dat jouw carrière een ongelooflijke kickstart krijgt. Door de begeleiding en opleidingsmogelijkheden groei je een stuk harder dan starters die dit traject niet volgen. Zo maak jij gegarandeerd indruk bij een top 200 bedrijf waar je gaat starten.

Na het tweejarige IT Security traineeship, kiest ruim 90% van de trainees ervoor om de overstap te maken naar de opdrachtgever. Het blijft echter altijd je eigen keus. Welk besluit je ook neemt, als je het volledige IT Security MasterClass traineeship hebt doorlopen en succesvol hebt afgerond, zijn de mogelijkheden eindeloos!