IT is zoveel meer dan alleen programmeren en werken met computers. Tijdens het unieke Business IT traineeship van Calco helpen we jou je droomcarrière te verwezenlijken. 

We leiden je op tot schakel tussen business en IT. De meest innovatieve bedrijfssector op dit moment. Voor jou als ambitieuze young professional de kans om je talenten ten volle te benutten.

Crash Course

Tof, je hebt je eerste mijlpaal bereikt: je start als trainee in de Calco Business IT MasterClass! En dan nu het vervolg: je daadwerkelijke opleiding tot onmisbare schakel tussen business en IT. wat er nu op je af komt? De eerste twee weken dompelen we je helemaal onder in de grondbeginselen van de IT en krijg je ontzettend veel informatie te verwerken. Klassikale lessen en één op één begeleiding wisselen elkaar af. Je doet ervaring op in informatie analyse, software ontwikkeling, testen en functioneel beheer. Verder leren we je precies hoe IT binnen een organisatie is ingedeeld: van modems, kabels en firewalls tot aan ERD's en CIO Offices. Voor jou is dit de perfecte periode om te kijken waar jouw talenten binnen de Business IT liggen. Onze docenten kijken met je mee zodat zij samen met jou een goede richting kiezen waarin jij jezelf tijdens de zes weken die volgen op de crash course kunt door ontwikkelen.

Verdiepingen (Deep Dives)

Eenmaal een richting gekozen, dan is het hierna tijd voor jouw verdieping. Na de Crash Course ga jij jezelf in zes weken verder specialiseren. Je hebt inmiddels veel nieuwe ervaringen opgedaan en deze ga je nu concreet omzetten in certificaten. Je haalt o.a. je Scrum certificaat en kan je specialiseren in een richting die jou het beste ligt. Wil je aan de gang als Projectmanager, werk je straks in DevOps teams als functioneel beheerder, of wil je misschien liever als Business Analist of Change Manager werken aan procesoptimalisatie? Wij zorgen dat je de juiste certificaten en begeleiding krijgt om je dichterbij jouw stip op de horizon te brengen. Omdat het contact met je mede trainees en docenten zo intensief is, leren jullie elkaar enorm goed kennen. En dat is belangrijk voor het maken van een goede match met één van onze opdrachtgevers. Zodra deze match gemaakt is, ben jij helemaal klaar voor je inzet.

Inzetperiode

Tijdens je twee jaar durende inzetperiode werk je dagelijks bij één van onze opdrachtgevers en groei je in de praktijk als Business IT professional. Niet alleen op je werkplek maar ook door het contact met je persoonlijke fieldmanager van Calco die elke maand bij je langs komt om met jou te kijken naar je voortgang. Al je vragen en ambities bespreken jullie dat samen om vervolgens te kijken naar de mogelijkheden.

Verder nodigt Calco je regelmatig uit voor evenementen waar je samen met je startgroep samenkomt, verhalen uitwisselt en van elkaar leert. Verder hebben we vanuit Calco een aantal softskill-trainingen die je mag volgen en kun je in onze eigen training center opleidingen en door ons ontwikkelde verdiepingen volgen. Denk aan Time Management, Disc, Persoonlijke Ontwikkeling en Managementvaardigheden.

Je carrière na het traineeship

Door de intensieve en veelzijdige aanpak die wij tijdens het traineeship hanteren, zorgen we er samen voor dat jouw carrière een ongelooflijke kickstart krijgt. Je komt niet alleen terecht bij een top 200 bedrijf, door de begeleiding en opleidingsmogelijkheden groei je ook nog eens veel harder dan starters die dit traject niet volgen.

Na het tweejarige IT traineeship, kiest ruim 90% van de trainees ervoor om de overstap te maken naar de opdrachtgever. Het blijft echter altijd je eigen keus. Welk besluit je ook neemt, als je het volledige Business IT MasterClass traineeship hebt doorlopen en succesvol hebt afgerond, zijn de mogelijkheden eindeloos.