Bij de vacature voor de Calco MasterClass staat dat je recent afgestudeerd moet zijn. Hoe hard is deze eis?

Recent afgestudeerd zijn is geen harde eis; het traineeship staat namelijk voor iedereen open om te solliciteren. We hebben dan ook genoeg trainees in dienst die al een aantal jaar werkervaring hebben opgedaan in een andere sector en nu de switch wilden maken naar IT. Wat wel goed is om te weten, is dat we voor de Calco MasterClass voornamelijk op zoek zijn naar kandidaten die aan de slag willen in een junior positie met bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Ik studeer pas over een paar maanden af, maar weet zeker dat ik bij jullie wil solliciteren voor het traineeship. Kan ik nu al solliciteren of is het slimmer om te wachten tot ik ben afgestudeerd?

Voor ons is het belangrijk dat er tussen het moment van het sollicitatiegesprek en je uiteindelijke startdatum niet meer dan 6 maanden zit. Het is dus zeker mogelijk om nu al te solliciteren (mits je binnen 6 maanden kunt beginnen). Aangezien we twee keer per maand met een nieuwe groep trainees starten, kan je ook besluiten om na je afstuderen pas te solliciteren. Houd er dan wel rekening mee dat groepen al vol kunnen zitten en je evt. later dan je voorkeursdatum pas kan starten.

In de vacature voor het traineeship staat dat er veel aandacht wordt besteed aan communicatieve en presentatie vaardigheden. Hoe belangrijk is het dat je deze skills al hebt?

Wij vinden het belangrijk dat je deze vaardigheden al enigszins bezit. Ben je hier minder sterk in? Dat hoeft geen probleem te zijn, als je ons maar kunt overtuigen dat jij deze skills binnen 2 maanden optimaal kunt ontwikkelen. Tijdens de opleiding gaan we hier namelijk hard aan werken.

Wat zijn volgens jullie de kerneigenschappen van een goede sollicitant voor het traineeship?

Wij geloven dat er voor iedereen een plek is in de IT. Dat maakt deze vraag wat lastiger, omdat we zien dat de kernkwaliteiten afhankelijk van je rol, team en opdrachtgever erg uiteenlopen. Waar we wel bij iedereen naar op zoek zijn, is een leergierige en proactieve houding. Daarnaast horen we graag wat jouw unieke kwaliteiten zijn.

Is het mogelijk om jullie IT traineeship parttime te volgen, zodat ik ernaast kan werken?

De eerste twee maanden word je fulltime (40 uur p/w) opgeleid in ons opleidingscentrum in Amsterdam. Hierna ga je over op de matchperiode, wat betekent dat wij op zoek gaan naar een functie en een opdrachtgever die bij jou past. Meestal ga je vrij snel na de eerste twee maanden van je opleiding op inzet. Echter duurt soms de matchperiode iets langer. Je krijgt dan de mogelijkheid om verschillende cursussen en certificaten te halen, maar je hoeft niet dagelijks op kantoor te zijn. In deze periode krijg je dus wel de mogelijkheid om naast de opleiding te werken.

In hoeverre kan ik zelf kiezen in welke functie ik terecht kom tijdens het traineeship?

In welke functie je terecht komt, ligt van te voren nog niet vast. We gaan namelijk tijdens de eerste weken van de opleidingsperiode kijken waar jouw kracht ligt en wat jij leuk vindt om te doen. Op basis daarvan ga jij je specialiseren in een richting die bij jou past. Dat bepaalt uiteindelijk de richting van de functie die je gaat vervullen.

Kan ik in het traineeship zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga?

Voor ons staat de beste match met jou als persoon voorop. We horen daarom graag welke voorkeuren je hebt voor opdrachtgevers en waarom. Wanneer we op zoek gaan naar een opdracht, kijken we of er bij jouw voorkeursopdrachtgevers een functie is die bij jou past. Zo niet, dan bespreken we samen de andere opties. Heb je géén voorkeur? Dat is ook geen probleem. No worries!