Dag één, ik kom binnen. Ik heb de keuze gemaakt om iets totaal anders te doen. Er is een compleet nieuwe groep mensen om me heen. Er gaat een hoop door mijn hoofd. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Wat als ik het niks vind? Wat als ik er niets van bak? Hoe ga ik het hier vinden met mijn mede-Calco’ers? Ik ben de énige daar die dat op moment zo ervaart. Toch!? Ik kijk toch even iets beter om me heen, maak kennis met de groep en wat blijkt? Zij zitten natuurlijk allemaal in hetzelfde schuitje als ik. Met die wetenschap is de spanning er gelukkig al snel van af.

 

Aan de bak!

Nadat iedereen zich aan elkaar heeft voorgesteld en alle basisinfo is overgedragen, is het dan toch echt tijd om aan de ‘Crash Course’ te beginnen. In deze twee eerste maanden moet ik namelijk ook worden klaargestoomd voor een IT-functie bij een belangrijke opdrachtgever. En eerlijk is eerlijk, bij Calco is het best wel aanpoten. Laat die hersens maar kraken!

Wat als je vastloopt?

Eenmaal begonnen in de Crash Course merk ik dat ik ook wel eens vast kom te zitten. Lastige breinkrakers, herhaaldelijk falende code en het iets te vaak opnieuw lezen van die ene zin met al die nieuwe IT-afkortingen...Maar gelukkig voorziet Calco me daarvoor van het juiste gezelschap. De docenten, de Calcollega’s, de koffieautomaat en de pingpongtafel blijken de perfecte steun en toeverlaat!

Jezelf beter leren kennen

Ik weet nu ook dat niet enkel code kloppen en theoretische kennis helpen om je te ontwikkelen tot een goede IT’er. Bij Calco werk ik namelijk ook aan mijn persoonlijke vaardigheden. Hier mee bezig zijn blijkt een leuke, leerzame en vooral ook erg bruikbare uitdaging te zijn. In de comfort zone heb ik onderhand wel genoeg tijd doorgebracht 😉. Reflecteren, communiceren en het omgaan met feedback ben ik me steeds meer eigen gaan maken. Ik stort me immers in een totaal nieuwe ervaring die ik met de juiste handvaten aan moet kunnen vliegen.

Vier succes!

Tegen het einde van de eerste 2 maanden heb ik al een aantal certificaten op zak en ‘Scrum’ ik er al flink op los. Door deze Scrum-werkwijze krijg ik meer controle over mijn planning en werkindeling en ervaar ik elke afgeronde taak nu als een nieuw succes. Die behaalde doelen deel ik ook nog eens dagelijks met mijn Scrumteamgenoten. Zo luidt ook één van Calco’s kernwaarden: ‘Vier succes!’

En dan...

En dan ineens hoor je van een collega dat iemand je aan het zoeken is. Je ziet aan haar blik dat dit goed nieuws zou kunnen zijn. Dit hoop je uiteraard ook, maar je houdt je nog erg cool. En ja hoor… Ik mag op gesprek bij een opdrachtgever! De functie klinkt tof, je hebt een klik bij het gesprek en alles raakt in een stroomversnelling. Voor ik het door heb is daar ook mijn eerste werkdag bij een hele toffe opdrachtgever. Het imposante gebouw wordt een plek waar ik me steeds meer thuis ga voelen. Het abracadabra dat mijn collega’s spreken, beheers ik elke dag weer wat beter. Mensen door het hele bedrijf heen weten me steeds beter en vaker te vinden en zijn me dankbaar voor wat ik voor ze doe. En ik ben pas net bezig. En wat blijkt nog meer; het werk als IT’er is veel gezelliger dan ik me had voorgesteld!
Lorem ipsum

Rewind

Dus even op een rijtje:
Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Oh, ja zéker! 
Wat als ik het niks vind? De IT-wereld is flexibel, omvangrijk en alsmaar in beweging. Er is zo veel te ontdekken en leren. En hierdoor lijken er eigenlijk altijd wel genoeg leuke functies beschikbaar. 
Wat als ik er niks van bak?
 Bij Calco leer ik dat ik niet bang moet zijn om te falen. Ook verbaas ik mezelf keer op keer met hoe ontzettend veel en snel je in een korte tijd kan leren. 
Hoe ga ik het hier vinden met mijn mede-Calco’ers? Heel tof! Ik ben omringd door leeftijdsgenoten met ieder hun eigen, interessante verhaal. We zijn al snel bevriend geworden en we zien elkaar na de opleidingsperiode nog steeds regelmatig voor een hapje, een drankje of zelfs een festival!