Hey! Je hebt op mijn blog geklikt! Betekent dat, dat je een stap overweegt richting de IT? Voor je deze stap gaat maken is het verstandig alvast na te denken over welke functie goed bij jou zou kunnen passen.

Oké IT. En nu?

Toen ik bij Calco begon, wist ik dat IT mij aansprak, maar ik wist nog niet precies in welke functie ik mezelf zou zien werken. Calco heeft mij hier gelukkig goed bij begeleid waardoor ik de juiste plek heb gevonden. Ik werk nu als Service Operations Manager wat betekent dat ik de schakel tussen business en IT ben. De business vertelt mij waar zij behoefte aan hebben en ik zet dit uit binnen de IT en andersom. Ik heb mijn plek gevonden! Maar hoe weet jij precies welke functie bij jou past?

Vaardigheden

Zelf denk ik dat het belangrijk is om jouw kennis en ervaringen uit het verleden mee te nemen in een nieuwe functie. Dat je de switch naar IT maakt betekent namelijk niet dat je deze vaardigheden en kennis moet laten varen. Juist niet!

Dit besefte ik mij toen ik meedeed aan een workshop met het thema: met plezier naar je werk gaan. De belangrijkste boodschap van deze workshop was: “Doe waar je goed in bent, want dat maakt je succesvol op werk”. Dat klinkt natuurlijk super logisch, maar in mijn zoektocht naar uitdaging had ik hier nog niet zo bij stilgestaan.

Waar word ik blij van?

Tijdens de workshop kregen we ook de vraag: “Welke bezigheden komen er structureel terug in jouw dagelijkse leven (hoeft niet IT gerelateerd te zijn)?” Voor mij was dit activiteiten plannen en organiseren voor en met mensen. Deze rol neem ik van jongs af aan op me binnen mijn omgeving omdat ik hier onwijs veel energie uithaal. Hoe fijn is het om de kracht en het plezier dat ik hieraan beleef, mee te nemen in mijn werk? Met behulp van Calco is dit mij gelukt! Ik begeleid IT-projecten, heb veel contact met mensen en heb de uitdaging gevonden waar ik naar op zoek was.

Dus… Heb jij bepaalde vaardigheden die je in eerste instantie niet zou linken met IT? Houd dan in gedachte dat IT meer is dan coderen en jouw vaardigheden zeker in een IT-rol van belang kunnen zijn. Sterker nog… Het kan jou onderscheiden van de rest!