Bij Calco houdt een hechte groep recruiters zich dagelijks bezig met het vinden van de juiste kandidaten. Dat zij een oog hebben voor detail is zeker, maar waar letten onze recruiters nou écht op? Deze keer vragen we het aan een van onze Corporate Recruiters: Bas!

Waar let jij echt op tijdens het sollicitatieproces?

Er zijn een aantal punten waar ik extra goed op let en die daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan mijn eerste indruk van de kandidaat. Als eerste ben ik altijd benieuwd naar de manier van schrijven die is toegepast bij een motivatiebrief voor een bepaalde vacature. Hierbij zegt het veel over de sollicitant of dit bijvoorbeeld een standaard brief is die op allerlei vacatures van toepassing is of dat het gaat om een gerichte sollicitatie op ‘’mijn’’ openstaande vacature.

Daarnaast kijk ik natuurlijk naar het cv. Dit is mijn eerste kennismaking met wat jij allemaal hebt gedaan. Maak dit cv ook echt persoonlijk en zorg dat er geen gaten zijn (zie tips in de blog van collega recruiter Mark). Mocht je bepaalde skills hebben die je ook kunt toepassen in je cv, dan is dit natuurlijk al helemaal een pluspunt.

Do's

  • Bereid een aantal situaties voor waarmee je bepaalde eigenschappen kunt toelichten. Zolang ik niet hoef te vragen waaruit blijkt dat je een bepaalde eigenschap bezit, heb je, je in mijn ogen goed voorbereid op vragen over jou als persoon en ben je bewust bezig met zelfreflectie.

  • Stel vragen! Ik vind het zelf heel fijn en leuk wanneer een sollicitant ook vragen durft te stellen. Denk hierbij niet alleen aan vragen die je hebt kunnen voorbereiden, maar luister ook naar wat de recruiter zegt en stel naar aanleiding daarvan vragen. Hierbij kan het dus gaan over Calco, de vacature of mijzelf. Hiermee toon je betrokkenheid aan en laat je merken dat je bewust nadenkt over wat er gezegd wordt in het gesprek.

Don'ts

  • Ongeïnteresseerde houding. Het lijkt misschien allemaal heel vanzelfsprekend en hopelijk is dit voor jou dus overbodig, maar de manier waarop iemand zit en non verbaal reageert, zegt vaak meer dan de antwoorden die gegeven worden. Zit dus rechtop, sla je armen niet over elkaar en leun lichtelijk voorover. Laat hiermee zien dat je echt interesse en aandacht voor de ander hebt.

  • Je anders voordoen. Het gaat mij en mijn collega’s er uiteindelijk om dat er een goede match wordt gemaakt. Laat dus zien wie je zelf bent, want alleen op die manier kunnen we erachter komen of beide partijen echt op elkaar aansluiten. Dit is niet alleen in het belang van Calco, maar ook in je eigen belang. Uiteindelijk wil ik natuurlijk maar één ding en dat is dat we beiden gelukkig worden!

Waar word jij echt blij van als recruiter?

Van gesprekken waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar een open sfeer heerst. Het liefst zie ik het ook niet als een sollicitatiegesprek met vraag en antwoord, maar echt als een gesprek tussen twee personen. Het beste voor mij is een echte dialoog waarbij er oprechte interesse is in elkaar.