Bij Calco houdt een hechte groep recruiters zich dagelijks bezig met het vinden van de juiste kandidaten. Dat zij oog hebben voor detail is zeker, maar wat vinden onze recruiters nou eigenlijk belangrijk? Juist in tijden van corona, waarin zij genoodzaakt zijn gesprekken online te voeren. Ralf, onze Campus Recruiter, vertelt het jullie graag!

Wat zijn voor jou belangrijke aandachtspunten tijdens een sollicitatieprocedure?

Een cv is een eerste indruk van iemand. Ik kijk of alle data van maanden en jaren aaneensluitend zijn. Wanneer er een gat aanwezig is op het cv, wil ik altijd graag weten wat er zich in deze periode heeft afgespeeld. Licht dit dus toe op je cv of in je motivatiebrief.

Zelf vind ik het heel leuk als er een persoonlijke touch aan het cv zit. Hobby’s, reizen die gemaakt zijn of een mooie vormgeving. Een ontwerp van een cv maakt het altijd meer eigen en ik kan het dan ook erg waarderen als iemand daar tijd insteekt.

Do's

  • Ik vind het erg belangrijk dat een kandidaat energiek en gemotiveerd het gesprek instapt. Diegene moet uitstralen hier ook daadwerkelijk te willen zitten. Een enthousiaste houding en de manier van communiceren zorgt er pas echt voor dat ik zie dat je nieuwsgierig bent naar Calco.
  • Zorg ervoor dat je verzorgd op je gesprek verschijnt. Zowel bij een fysiek gesprek, als bij een video sollicitatie. Bereid je hierop voor door op de website, maar ook op LinkedIn te kijken naar sfeerbeelden of dergelijke. Daaraan is vaak af te lezen wat voor kleding bijvoorbeeld gepast is tijdens jouw sollicitatie.

Don'ts

  • Geen oogcontact maken. Niet voor iedereen is dit automatisme, maar let er op! Je kan jouw bericht veel overtuigender en geloofwaardiger overbrengen wanneer je iemand aankijkt. Bij een video-gesprek is dit een stuk lastiger. Probeer in de camera te kijken, in plaats van naar je scherm.
  • Non-actieve houding. We zien bij Calco graag enthousiaste en energieke mensen die het verschil willen maken, leergierig zijn en zich willen ontwikkelen. Dit willen we dan ook terugzien in iemand zijn houding.

Waar word je echt blij van als recruiter?

Ik word blij van een gesprek waarin ik kan doorvragen op iemand zijn eigenschappen of persoonlijkheidskenmerken. De kern achterhalen van deze antwoorden zorgt ervoor dat ik iemand echt leer kennen en daar haal ik voldoening uit. Op deze manier krijg ik het gevoel dat ik mijn werk goed doe en kan ik optimaal beoordelen of iemand bij ons traineeship past. 

Ook word ik als Campus Recruiter blij van workshops geven aan studenten over de mogelijkheden bij Calco. Ik vind het tof als ik hen enthousiast en nieuwsgierig laat worden. Er is tenslotte heel veel mogelijk binnen onze traineeships!