Bij Calco houdt een hechte groep recruiters zich dagelijks bezig met het vinden van de juiste kandidaten. Dat zij een oog hebben voor detail is zeker, maar waar letten onze recruiters nou écht op? Deze keer vragen we het aan onze enthousiaste stuiterbal: Amber!

Waar let jij echt op als recruiter?

In onze selectieprocedure hebben wij meerdere meetmomenten. Tijdens het eerste moment beoordelen wij de motivatie en het cv van de kandidaat. Hiervoor geldt dat ik het fijn vind als een cv in één oogopslag helder te lezen is. Maanden aantonen op een cv is voor mij dan ook heel belangrijk! Een motivatiebrief moet een nette structuur hebben en er mogen absoluut geen spelfouten in staan.

Bij het eerste persoonlijke gesprek gaan wij in op de motivatie. Ik hoor natuurlijk graag waarom iemand geïnteresseerd is in een functie. Wat zijn drijfveren die maken dat jij voor een sector gekozen hebt? En waar komt deze interesse vandaan? Had jij als kind al belangstelling voor dit onderwerp? Juist dat soort informatie vind ik fijn om te horen tijdens een gesprek.

Do's

  • Bereid jezelf voor. Lees je in op de website van Calco en weet waar je voor solliciteert. Bedenk ook alvast persoonlijke voorbeelden die je kan gebruiken om iets te verduidelijken in je sollicitatie.

  • Ken jezelf. Neem een moment voor jezelf om te evalueren wat jouw sterke en zwakke punten zijn. En nogmaals; zorg ervoor dat je voorbeelden paraat hebt om dit te onderbouwen! Juist in tijden waar sollicitatiegesprekken online gaan is het belangrijk om dit goed over te kunnen brengen.

Don'ts

  • Zoals ik bij je eerste vraag al benoemde, vind ik spelfouten in een motivatiebrief echt een don’t. Het neemt de geloofwaardigheid van jouw professionaliteit weg, terwijl zo’n foutje misschien wel per ongeluk is gegaan. Controleer dus altijd je spelling!
  • Een niet kloppend cv. Hiermee bedoel ik verwarrende jaartallen die niet op volgorde staan of jaren waarover niks staat op het cv. Mocht je alleen bijbaantjes hebben gehad, vernoem dit dan ook. Dit toont aan dat je dus wel de drive had om te werken en niet niks hebt gedaan.

Waar word jij echt enthousiast van?

Een wederkerig gesprek wat vloeit en waar je niet te veel moeite hoeft de doen om uit een kandidaat de juiste informatie te krijgen. Ik word er vrolijk van wanneer een gesprek soepel verloopt en mijn video-call afsluit met een lach op mijn gezicht. Want; dat was een leuk gesprek!