In anderhalf jaar kan er een hoop gebeuren. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren, aangezien ik al bijna anderhalf jaar (wat gaat de tijd snel) ingezet ben bij Achmea. Na verschillende uitdagingen en overwinningen, wil ik graag de voordelen benadrukken die ik in deze tijd ben tegengekomen tijdens het volgen
van de Calco MasterClass.

Echte werkervaring

Misschien ken je het wel: vacatures voor junior posities waar het (blijkbaar) essentieel is om alsnog twee jaar werkervaring te hebben. Zo begon ook mijn avontuur nadat ik afgestudeerd was. Toendertijd had ik geen idee hoe belangrijk werkervaring nu eigenlijk is. Ik dacht dat het leuk op papier stond om ‘x jaar’ bij een willekeurig bedrijf te hebben gewerkt. Nu ik terugkijk op mijn eigen ontwikkeling snap ik hoe belangrijk dit is. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik niet alleen veel technische kennis opgedaan over mijn werkveld, maar ook professionele vaardigheden ontwikkeld. Denk aan manieren waarop je omgaat met je collega’s en je baas, maar ook met stress, problemen en overwinningen. Bij Calco krijg je trainingen in persoonlijke vaardigheden en je hebt een coach die op weg helpt als je ergens tegenaan loopt. Aan het eind van de Calco Masterclass heb je twee jaar werkervaring. 

Welkom in de IT-wereld

Het is een kwestie van ‘wie was er eerst: de kip of het ei?’. Kun je dankzij je werkervaring een baan krijgen in de IT of krijg je werkervaring doordat je in de IT werkt? Het maakt niet uit, want de Calco MasterClass biedt het je allebei. Werken in de IT zegt vandaag de dag al bijna niks meer, het kan van alles zijn wat je doet. Het punt is dat de deur naar deze wereld een keer open gezet moet worden en dat is precies wat de Calco Masterclass voor je doet. Zet een voet tussen de deur en je bent binnen in een wereld die veel groter is dan alleen werken met stoffige computers. Maar ik ben een persoon van mogelijkheden: “Als je iets wilt, span het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.”

Persoonlijke ontwikkeling

In mijn vorige blog heb ik het ook al even gehad over de persoonlijke ontwikkeling tijdens de Calco MasterClass. Nu wil ik het hebben over mijn inzet bij Achmea. Ik wil benadrukken hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is voor jou als professional. Ik heb echt onderschat hoe snel je kan ontwikkelen en wat je allemaal kan leren in korte tijd. Ik merk aan mezelf dat ik echt ben gegroeid afgelopen anderhalf jaar. Dit is vooral te danken aan de professionele werksfeer waarin ik me bevind.

Tijdens mijn inzet heb ik gigantisch veel ruimte voor mijn ontwikkeling. Ik heb maandelijks een afspraak met mijn fieldmanager voor reflectiemomenten en voor het doorspreken van ambities. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om cursussen te volgen en als T-shape professional* verschillende disciplines uit te voeren.

* Een term voor werknemers die kennis hebben van verschillende werkvelden en tegelijkertijd een specialisme hebben in minstens één van de werkvelden.

Je waarde(ring)

Tijdens mijn werkzaamheden verraste ik mezelf elke keer weer. Ik wist al meer dan ik dacht toen ik bijvoorbeeld een collega moest inwerken. Al vanaf het begin kon ik het goed vinden met mijn collega’s en ik merkte dat ik steeds meer waarde kon toevoegen aan het team. Collega’s wilden dingen van mij weten of hadden mijn hulp nodig. Ik begon anderen steeds meer te waarderen en ik kreeg steeds meer waardering van hen. Het is super fijn om zo in een team te werken waar je elkaar waardeert en vertrouwt!

Solide salaris

Laten we er niet omheen draaien, werken doe je ook om rond te komen. Voordeel van de Calco Masterclass is dat je vanaf dag 1 in de opleidingsperiode al een volwaardig salaris krijgt. Voor mij was het fantastisch! Ik was een arme oud-student en ben al vanaf het begin erg content met het salaris. En wanneer je goed presteert krijg je salarisverhoging. Dat is natuurlijk ook niet verkeerd!

Heb je vragen naar aanleiding van de pluspunten die ik heb genoemd of wil je gewoon een praatje maken? Stuur me een bericht via Linkedin!