Diploma's op zak…

… en dan? Het lijkt alweer tijden geleden dat ik kersvers van de universiteit afkwam. Met ontzettend veel plezier en relatief succes heb ik mij gewaagd aan twee studies, met het idee dat die papiertjes vorm zouden geven aan mijn toekomst door handvatten te bieden bij het maken van keuzes. Vijf jaar en een bak vol kennis verder bleek niets minder waar; alles was nog steeds interessant, en een richting kiezen bracht meer onrust dan comfort. Laat daar nog eens bijkomen dat ik een ware ras millennial ben, en je zal begrijpen dat ik niet stond te springen om in steen te beitelen wat ik de komende, pak hem beet, veertig jaar zou gaan doen.  

Tijdens mijn studie was ik er al wel achter gekomen dat de -in mijn ogen interessantste onderwerpen- raakvlakken hadden met de toenemende rol van digitalisering. Het academisch benaderen van die onderwerpen kostte me meer energie dan het opleverde; veel liever was ik bezig met bedenken hoe dat er ‘in mijn tijd’ uit zou gaan zien. Op dat moment heb ik nooit gedacht aan een baan in de IT, omdat dat simpelweg niet in het straatje paste dat ik in mijn hoofd had. Los daarvan sloot dat niet aan bij mijn studies en had ik niet de praktische ervaring om direct uit de voeten te kunnen als bijvoorbeeld developer.  

Na een digitale zoektocht vond ik Calco, en was meteen razend enthousiast! Ik vond een groep met like-minded individuen; stuk voor stuk ambitieus en klaar voor een vliegende start, maar onzeker over waar we precies aan zouden beginnen. Mensen die weten dat ze waarde gaan toevoegen, maar simpelweg nog niet weten waar aan precies. Ik begon aan de Calco Masterclass, werd klaargestoomd voor het bedrijfsleven op het vlak van technische- en sociale vaardigheden, en maakte een vliegende start bij een vooraanstaand bedrijf in de Telecom. Daar had ik een functie waarvan ik niet had durven dromen, en deed ik ervaringen op die even waardevol voelen als die twee papiertjes uit mijn studententijd.

De volgende stap

Toen deze opdracht aan zijn eind kwam, was het voor mij nog duidelijker; waar ik nog niet zelf met de vingers op het toetsenbord zat, was ik wel verantwoordelijk voor het opleveren van soft- en hardware. Daar ging mijn hart echt sneller van kloppen! Calco luisterde naar me en begreep dat, en samen besloten we dat mijn avontuur nog niet klaar was. Van de Calco Masterclass verhuisde ik naar Calco Flex; de tak voor IT professionals. Inmiddels heb ik mijn droom baan, voor nu in ieder geval. Ik maak deel uit van een gedreven team van IT professionals bij een grote internationale verzekeraar. Via Scrum methodiek leveren we prachtige software oplossingen om onze operationele tak te ontlasten door een deel van het werk te automatiseren. Tegelijkertijd ontwikkel ik mijzelf verder als developer, en Calco faciliteert daarin alles: van lesmateriaal tot examen. 

De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerdDoor uitgedaagd te worden en het bedrijfsleven te ontdekken combineer ik het academisch, theoretisch denken met de tools die Calco aanreikt. Inmiddels durf ik mijzelf met trots IT-professional te noemen, en voelen die 40 toekomstige jaren een stuk minder ernstig aan!