Voor mijn carrière heb ik niet bepaald het traditionele pad gevolgd. Nadat ik mijn VWO-diploma haalde ben ik na een kort uitstapje naar de PABO gestopt met fulltime studeren. Al snel daarna begon ik aan mijn eerste “grote-mensen-baan” op een belastingadvieskantoor en tegelijkertijd met een thuisstudie bedrijfsadministratie. Geen typisch studentenleven dus, maar daar stond tegenover dat ik iedere maand een lekker bedrag op mijn bankrekening gestort kreeg.

Carrièrekriebels

Na ruim zeven jaar werken en leren had ik mijn weg aardig gevonden in de wereld van accountancy en was ik al een fijn stuk omhoog geklommen op de carrièreladder. En toch begon het te kriebelen nadat ik mijn diploma in ontvangst nam. Ik was er niet van overtuigd dat ik gelukkig zou worden van de volgende stap in de accountancy. Bovendien, als ik nog een carrièreswitch wilde maken, was dit wel een heel mooi moment daarvoor: ik ben nu nog jong, flexibel en gedreven om te leren.

De sprong wagen

Eén van de leukste dingen in mijn werk vond ik het automatiseren van boekhoudprocessen, waardoor de IT mijn aandacht trok. Calco kende ik al langer, omdat mijn vriend daar jaren geleden zijn carrière in de IT is begonnen als Masterclass Professional. Ik wist dat ik bij hen in goede handen zou zijn voor mijn carrièreswitch richting de IT. Lang hoefde ik dan ook niet na te denken om mijn CV en motivatie op te sturen. Het sollicitatieproces verliep gelukkig gesmeerd en binnen no time was daar het contractaanbod. Wat ook prettig was: ik bleef gewoon een salaris houden en ik zou niet alsnog voor 4 jaar de studiebanken in hoeven. Op 1 januari 2018 begon ik vol enthousiasme aan de Masterclass.

Spijt? Geen seconde!

“Vind je het niet zonde om net na je afstuderen en met zoveel werkervaring iets compleet anders te gaan doen?” is me vaak gevraagd. Het antwoord daarop is makkelijk: echt niet. En na het doorlopen van de opleidingsperiode ben ik daar alleen maar stelliger in geworden, want ik heb het echt naar mijn zin en geniet ervan om weer compleet nieuwe dingen te leren. Toen daar ook nog eens een hele gave inzet bij Ahold Delhaize als Junior IT-projectmanager bij kwam, was voor mij de cirkel rond. Ik heb een hele goede keuze gemaakt!

Carrièreswitch? Gewoon doen!

De meeste Masterclass Professionals hebben een andere route bewandeld dan ik voor zij bij Calco beginnen. Ik had niet alleen een hele andere studierichting dan IT, maar ook al een relatief groot aantal dienstjaren achter de rug. Toch heeft mij dat niet tegengehouden, omdat ik van mening ben dat de gaafste dingen gebeuren buiten je comfortzone.
Voor mij was die comfortzone de accountancy en ik ben heel blij dat ik de sprong naar IT heb gewaagd. Mocht jij nog twijfelen, dan kan ik je aanraden om eens langs te gaan bij Calco op een Inhousedag of vrijdagmiddagborrel en jezelf te laten overtuigen net als ik in het diepe te springen. Je zult geen spijt krijgen!