Wie denkt aan IT’ers denkt vaak aan mannen met T-shirts van hun favoriete spel of computer programmaHet liefst in een zo donker mogelijke ruimte waar zij niet te veel worden gestoord. Nu zou ik kunnen liegen en zeggen dat niets van dit waar is, maar vanuit deze aannames zijn toch twee van de drie waar. Ze kunnen namelijk best wel wat daglicht verdragen...Wink

Nauwkeurig en accuraat werken

Bij mijn opdrachtgever ING, ben ik werkzaam op de afdeling Infrastructuur. Deze afdeling staat aan de basis van alle IT-processen van het bedrijf. Dit betekent dat als er bij ons iets fout gaat op de infrastructuur, dit grote impact heeft op het gehele bedrijf. Accuraat zijn en nauwkeurigheid zijn dus zeker benodigde eigenschappen op mijn afdeling! Ook houden wij ons bezig met het hardcore coderen. En ik kan je vertellen... Dan komen die twee eigenschappen ook goed van pas.

Zien we je morgen gewoon in spijkerbroek?

Toen ik mijn eerste werkdag had in november 2018 kwam ik keurig op tijd aan op kantoor in een van mijn mooiste pakken. Accuraatheid; check. Wel werd ik wat gek aangekeken vanwege mijn outfit. Links en rechts passeerden collega’s in spijkerbroeken, sneakers en T-shirts met Microsoft en Linux logo’s. De volgende dag heb ik mijn pak in de kast laten hangen en koos ik, op advies van mijn team, ook voor een spijkerbroek. 

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Calco word je geselecteerd op je assertiviteit, je ambitie, je communicatieve skills en jouw nieuwsgierigheid naar de IT sectorTijdens de opleidingsperiode krijg je dan ook naast de technische vakken, de mogelijkheid om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen tijdens de vaardighedenlessen. In deze lessen kijk je naar jezelf in de organisatie. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er goed wordt samengewerkt? Wat zijn de verschillende persoonlijkheden in een team en hoe ga je hiermee om? En hoe kun je het best feedback geven? Opvallend is dat juist deze lessen mij enorm hebben geholpen in mijn inzetperiode. 

Mijn bijdrage aan het team

Ik identificeer mezelf als sociaal, omgevingssensitief en neig altijd meer naar samenwerken dan alleen werken. Het was dan ook even wennen om in een prototype IT-team terecht te komen waar ik aan het begin het gevoel had dat iedereen op zijn eigen eilandje aan het opereren was. En toen werd deze ‘soft guy even aan het team toegevoegd. Awkward! Of toch niet? Want juist door een persoon met een heel andere persoonlijkheid toe te voegen aan een team, creëer je dynamiek. Door het actief benaderen werd er meer samengewerkt en bouwden we samen aan nieuwe features van ons product. Best wel tof!  

Daar tegenover ben ik zelf flink gegroeid op technisch vlak. Door hulp van mijn collega’s kan ik inmiddels goed meedraaien in alle werkzaamheden. Natuurlijk maak ik af en toe een foutje, maar die worden steeds minder (nauwkeurigheid; check).  
De natuurlijke balans in het team wordt steeds beterWcommuniceren beter en geven elkaar feedback.  Ik heb alle vaardighedenlessen van Calco toe kunnen passen om de sociale aspecten binnen mijn team te verbeteren. Eigenlijk zou ik ieder bedrijf willen aanraden om een ‘sofguy’ in het team op te laten nemen. Of een trainee van Calco 😉.