Door middel van de assessment toets en de assessment dag heb je laten zien dat je geschikt bent om te starten bij Calco; YES! Op je eerste dag loop je naar binnen, maar wat staat je te wachten? In deze blog zal ik je meenemen in het opleidingstraject van Calco, van de Crash Course tot alle side projects waar jij je mee bezig kunt houden.

De Crash Course

De Calco MasterClass start met de Crash Course. Dit is een cursus van twee weken, waarin alle stappen van een software ontwikkel proces worden behandeld. Denk hierbij van het uitzoeken van de eisen voor een product, naar het ontwikkelen van een product en het onderhouden als je product uiteindelijk live staat.

Je begint dit traject samen met een groep gelijkgestemden, in mijn geval vijftien anderen. Iedereen duikt, net als jij, de diepte in. Deze eerste twee weken zijn intens aangezien je moet wennen aan een nieuwe omgeving, wellicht een nieuw levensritme en je overspoeld wordt met informatie.

Een bijkomend voordeel hiervan? Je leert in een razendsnel tempo je mede trainees en de docenten heel goed kennen. Als na een paar dagen iedereen een beetje los komt, wordt het al snel een gezellige boel. Ik kan met een gerust hart zeggen dat, ondanks dat we met alle trainees straks over het land verspreid zijn, ik geen van hen uit het oog zal verliezen. Ook heb je elke vrijdag bij de vrijdagmiddagborrel de kans om de trainees die al wat langer bij Calco zitten te leren kennen en al in contact te komen met de accountmanagers bij Calco.

Naast dat je in deze twee weken al een hele hoop technische kennis opdoet, begint ook het persoonlijke vaardigheden traject al. Je leert over feedback geven en krijgen, hoe je jezelf op een goede manier kan presenteren en het belangrijkste van alles: jouw IT-link. Je leert op een duidelijke manier te verwoorden waarom jij de IT in wilt en wat jou hierin enthousiast maakt. Op deze manier kunnen degenen die een plek voor jou gaan zoeken snel een goed beeld krijgen van wie jij bent en in wat voor functie jij zou passen.

Deep Dives

Na de Crash Course is het tijd om de wijde Calco-wereld in te duiken. Buiten het veilige klaslokaal zitten alle Calco trainees die al wat langer meelopen. Bedenk altijd: deze mensen hebben alles al gedaan wat jij nu gaat doen. Maak hier gebruik van!

Aan het begin van deze periode ga je aan de slag met Scrum, SQL, Microsoft Azure en jouw Deep Dive. Scrum is een framework wat gebruikt wordt om efficiënt in teams te werken. Om te leren wat Scrum is, krijg je een workshop, ga je aan de slag met het behalen van je Scrum certificaat en werk je binnen Calco ook in Scrum teams. Daarnaast ga je werken met SQL. Dit is een taal waarmee jij databases kan beheren en manipuleren. Ook hiervoor staat een certificaat op de planning. De essentiële tip hier? Veel oefenen! Het laatste certificaat is Microsoft Azure, dit is de cloud computing applicatie van Microsoft, wat door veel klanten van Calco wordt gebruikt.

Ook krijg je vanuit de Crash Course een coach en een persoonlijke Deep Dive toegewezen. Jouw coach zal jou tijdens de opleidingsperiode begeleiden op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak.  Samen met jouw coach wordt gekeken waar jouw kracht ligt en welke verdieping bij jou past.

Nevenactiviteiten

Tijdens de eerste weken uit de Crash Course zal je voornamelijk bezig zijn met Scrum en SQL, maar als de weken vorderen krijg je wat meer ruimte in je agenda. Met deze tijd kan je bijvoorbeeld een presentatie geven op de assessment dag, een workshop geven op de Inhouse dag, of je bijvoorbeeld aansluiten bij team Epic (een team masterclassers die zich bezig houden met het ontwikkelen van applicaties die Calco intern gebruikt). Zo kun je naast de gebruikelijke stappen die je maakt binnen Calco in een andere setting nog meer bijleren.

Op inzet

Al vanaf je derde week begint het matching proces voor een mogelijke inzet. Het kan dus elke dag zo zijn dat er een accountmanager op je afstapt met het goede nieuws dat je een intakegesprek hebt! Dit is een sollicitatie bij het bedrijf waar jij voor Calco mogelijk aan de slag gaat. Ook op dit intakegesprek word je door de vaardigheden trainers goed voorbereid. Zo ben je klaar om te bruisen en jezelf goed te profileren tijdens het gesprek!