Politieagent of brandweerman, dat antwoordde Marc als klein kind op de vraag: ‘Wat wil je later worden?’. Nu, jaren later, op kantoor bij PostNL lijkt er van die ambitie weinig werkelijkheid te zijn geworden.  Marc neemt jullie mee in zijn overpeinzingen of dit wel zo erg is.

Loslaten van ambities

Het Calco traineeship begint voor iedereen met het loslaten van een bepaalde ambitie. Voor de één begint dat al op de eerste dag van een vorig traject (studie of werk) en voor de ander vlak voor de sollicitatie bij Calco. Wat iedereen in het Calco traineeship uiteindelijk gemeen heeft, is een andere achtergrond dan IT.

Aansluitend op mijn eigen ambitie heb ik Integrale Veiligheidskunde gestudeerd, een branche waarin ik na het behalen van mijn diploma dan ook op zoek ging naar een baan. Het solliciteren deed ik dan ook met een zeer beperkt vizier, namelijk functies gerelateerd aan mijn studieachtergrond. Tegenslagen tijdens het solliciteren hebben uiteindelijk mijn vizier vergroot en er (gelukkig!) voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken over welke aspecten voor mij belangrijk zijn.

Waar word ik gelukkig van?

Want de hoofdvraag is natuurlijk waar je zelf gelukkig van wordt in een baan. Voor mij zijn er een aantal aspecten in een functie waar ik gelukkig van word: vrijheid, mogen en kunnen leren, doorgroeimogelijkheden, een regierol en analytische werkzaamheden. De regierol én analytische werkzaamheden heb ik gevonden in de IT en het Calco traineeship biedt mij veel mogelijkheden qua leren en mijzelf ontwikkelen.

Win-win situatie

Als trainee bij Calco kun je veel halen uit de switch naar de IT. Uiteraard heb jij als trainee het meest profijt van een traineeship bij Calco. Je wordt omgeschoold tot IT professional en kunt op gesprek bij gave opdrachtgevers! En dit alles vanuit een traject waarbij je zelf aan het roer staat, wat ik in de praktijk heb ervaren. 

Ook opdrachtgevers hebben profijt van het traineeship van Calco. De markt van vraag en aanbod qua geschikte IT professionals ligt ver uit elkaar, wat er nog steeds voor zorgt dat er veel openstaande vacatures zijn. Calco heeft trainees in dienst met een frisse blik door hun andere achtergrond dan de IT. Dit zorgt voor verfrissing op de afdelingen en tilt vaak de samenwerking binnen teams naar een volgend level.

Het Calco traineeship is dus een win-win situatie, waar jij als trainee uiteindelijk het meest van profiteert! Mocht jij ook de switch naar IT willen maken, stel je zelf eens de volgende vragen:
Zou je zonder het Calco traineeship zo snel in de IT kunnen starten?
Zou je zonder het Calco traineeship dezelfde kansen krijgen bij een top 200 bedrijf?
Zou je zonder het Calco traineeship zoveel kennis over IT kunnen opdoen?

Voor mij was het antwoord op al deze vragen nee. Mijn advies is om de switch te maken als je openstaat voor verandering, oude ambities durft los te laten, leergierig bent en vooral houdt van een uitdaging in de IT. Voor mij bleek het loslaten van mijn ambitie en het maken van de switch de beste keuze tot nu toe in mijn carrière!