Mei 2018 – Ik heb mijn baan opgezegd en ik sta in een kledingwinkel pakken te passen. Mijn naam is Thomas Verburg, 24 jaar oud en vorig jaar ben ik begonnen aan de Calco MasterClass. Voordat ik besloot de IT in te gaan heb ik twee jaar gewerkt bij een groot bedrijf in de detailhandel. Ik had veel sociaal contact op de werkvloer en gaf veel begeleiding. Ik had het prima naar mijn zin, maar ik merkte toch dat ik iets miste. Mijn ontwikkeling stond stil en ik voelde dat mijn ambitie niet in deze branche lag.

Juni 2018 – Mijn eerste werkdag in de zomer

Zenuwachtig sta ik op Leiden Centraal op de trein te wachten die mij naar Calco brengt. Natuurlijk veel te vroeg vertrokken, maar wel in een mooi, nieuw pak. Vandaag begint dan eindelijk mijn traject bij Calco! Bij de eerste kennismaking had ik meteen het gevoel dat ik bij Calco serieus genomen word. Calco helpt je namelijk graag verder in je carrière en je eigen ontwikkeling staat voorop. Je achtergrond maakt totaal niet uit, als je maar een portie leergierigheid en sociale capaciteiten meebrengt. Dan zorgen zij wel voor de rest.

De keuze voor mij om bij Calco te beginnen is dat ze mij een kans hebben geboden om verder te groeien, en mezelf op waarde te schatten. Word ik anders behandeld door mijn studieachtergrond? Nee. Krijg ik evenveel kansen als anderen bij opdrachtgevers? Ja. Word ik hetzelfde behandeld als ieder ander? Ja! Tijdens de opleidingsperiode in de MasterClass heb ik mij breed kunnen ontwikkelen en heb ik alle kneepjes van het grote werkveld dat IT heet, geleerd. Ik ben in juni gestart, dus mijn opleidingsperiode was in de zomermaanden. Het lekkere hieraan was dat er tijdens deze maanden naast je werk ook vele andere leuke activiteiten plaatsvonden. Dit zorgde voor leuke afleiding naast de spoedcursus IT - die vrij intens is. Bijkomend voordeel is dat mijn thuissituatie op dat moment zo was dat ik niet gebonden was aan schoolvakanties. Die vakantie kon dus nog wel even wachten. Ik had vooral zin om te beginnen!

Mei 2019 – Met een gerust hart op vakantie

Ik ben bijna een jaar in dienst en werk al een aantal maanden bij mijn opdrachtgever ING. Na de basis van de IT geleerd te hebben, ben ik nu met het echte werk bezig en leer ik iedere dag nog steeds. En dat zal voorlopig ook nog niet stoppen! Als ik terugkijk is er in het afgelopen jaar veel veranderd. Van een baan zonder uitzicht, naar een baan met veel uitzicht! Na de eerste twee maanden in het traineeship heb ik een certificaat ontvangen van de opleidingsperiode in de MasterClass. Die twee maanden heeft een goede basis gelegd en daar pluk ik nu nog steeds vele vruchten van in mijn huidige werk. Ik kon met een gerust hart met vakantie gaan. Mét een mooi certificaat op zak roadtrippen door Italië!

Wil jij ook starten in het traineeship deze zomer, maar twijfel je nog? Neem vooral contact met me op als je wil sparren!