Een traineeship volgen bij Calco betekent één en al ontwikkeling. In de eerste twee maanden, waarin je veel leert over IT en/of Finance, samenwerken en jezelf presenteren, stomen we je vooral klaar voor het ‘echte werk’. Het echte werk is in dit geval een gave opdracht bij één van onze opdrachtgeversEen plek waar je je verder kunt ontwikkelen en echt een bijdrage levert aan een organisatie. Je kunt veel gave projecten doen, leert prioriteiten stellen voor jezelf én je team en denkt na over je eigen toekomst in de IT. Want naast dat je de IT in wilde, weet je eigenlijk al wat je wil worden als je later groot bent? Wat wil je graag bereiken, en vooral, hoe kom je daar?

Jouw persoonlijke fieldmanager

Bij Calco laten we je dit niet zelf uitzoeken, maar blijven we het gehele traineeship met je meedenken en meekijken. Daarom heeft iedereen die via Calco een opdracht heeft, een fieldmanager. Je fieldmanager is je manager vanuit Calcoje aanspreekpunt, maar ook zeker iemand met een luisterend oor. Met een team van fieldmanagers zorgen wij dat al onze trainees zoveel mogelijk uit hun traineeship halen.

Wat is belangrijk voor joú?

Hoe ik dat doeIk bouw het liefst een goede en open relatie met je op, zodat ik niet alleen weet wat je opdracht is, maar ook een beetje snap waar je vandaan komt. Is dit je eerste echte baan? Fulltime werken, met veel verantwoordelijkheid? Dan komt er een hoop op je af en houd ik regelmatig contact met je. Het is dan ten slotte best fijn om wat tips & tricks te krijgen over het werkende leven. Als je eenmaal lekker aan het werk bent en goed doorhebt wat je moet doen, gaan we verder kijkenwat wil je op de lange termijn gaan doen, wat moet je daarvoor leren en hoe kun je daar in jouw huidige werk al verdieping in vinden? Samen met jou en je manager bij de opdrachtgever zorgen we voor de vervolgstappen in je ontwikkeling. Omdat je zelf vliegensvlug groeit in je functie, word je steeds meer verantwoordelijk en zul je mogelijk minder begeleiding nodig hebben. Voor je het weet verander jij van de ‘starter’ naar een zelfsturende professional! 

Ontwikkeling zien

We werken echt vanuit de driehoek trainee-klant-Calco en moedigen je aan om te blijven ontwikkelen. Calco biedt de gehele twee jaar opleidingen aan en met jouw fieldmanager kijk je welke cursussen passen bij de gewenste ontwikkeling. Het leukste aan fieldmanager zijn, vind ik dan ook het zien van de ontwikkeling die de trainees doormaken in twee jaar tijd. Daarnaast is het natuurlijk ook heel gezellig; zoveel contacten bij verschillende opdrachtgevers. De laatste nieuwtjes, waar je in de buurt van kantoor lekker kunt lunchen of je laatste vakantie zijn dan natuurlijk dingen die ik ook graag hoor!