Natuurlijk is het belangrijk om voor ogen te hebben wat je persoonlijke ontwikkelpunten zijn. Maar net zo belangrijk is het om te weten waar je krachten liggen. Zo kreeg Nienke advies van haar fieldmanager over de DISC training. Dit heeft haar geholpen om meer bewust te zijn van haar sterke punten. Lees snel verder voor haar hele verhaal.

Start bij Calco

Anderhalf jaar geleden startte ik mijn nieuwe carrière bij Calco. Ik was toen al bijna twee jaar aan het werk, maar nog steeds onzeker over mijn vaardigheden als professional.Tijdens de pittige opleidingsperiode van twee maanden kregen mijn medetrainees en ik de kans onszelf van onze beste kant te laten zien. Met succes; mijn trainers zagen mijn sterke eigenschappen en zo werd ik ingezet bij een mooie opdracht als projectleider bij het UMC Utrecht.
Gedurende mijn opdracht kwam ik erachter dat ik mijn sterke punten zelf nog niet genoeg erkende. Mijn focus lag op mijn ontwikkelpunten. Begrijp me niet verkeerd, het is goed om je valkuilen te kennen en daar doelen voor op te stellen. Echter moet je je sterke punten niet uit het oog verliezen, anders neemt onzekerheid de overhand.

Switch your mind!

Van mijn fieldmanager kreeg ik het advies om de DISC training te volgen. Dit is een methode om voorkeursgedrag, drijfveren en valkuilen in kaart te brengen. Ik wist altijd goed te benoemen waar ik moeite mee had. Deze training liet mij inzien waar mijn krachten liggen en waaróm ik bepaalde situaties lastig vind. Voor mij geldt dat ik moeite heb met plannen en het aanbrengen van focus. En dat is oké. Dat zijn dingen waar ik andere mensen om hulp kan vragen. Bij mensen wiens krachten daar wel liggen. Zelf ben ik creatief en positief en haal ik mijn energie uit interacties en verbinding. Hier kan ik anderen weer in ondersteunen.

Leren van je eigen krachten

Het is inmiddels een half jaar geleden dat ik de DISC training heb gevolgd. Ik sta nog regelmatig stil bij de training, vooral als ik weer in mijn ontwikkelpunten dreig te verdrinken. Hulp vragen blijft lastig, maar ik heb gemerkt dat het voor opluchting kan zorgen en dat het vaak juist begrip oplevert van collega’s. Ik ken mijn ontwikkelpunten en blijf nieuwe doelen stellen. In de tussentijd blijf ik mijn sterke eigenschappen erkennen en waarderen. Wees blij met waar je goed in bent!