Maar eerst: koffie!

De maandag begon erg lekker, ik kon namelijk in één keer doorrijden naar mijn werk zonder ook maar één file. Als ik om 8 uur aankom in Amsterdam, is het eerst tijd voor koffie!

Ik zet mijn computer aan en bekijk mijn mails van de afgelopen avond. De eerste vijf had ik gisterenavond snel op mijn telefoon gelezen. Laat ik ze nu maar even beantwoorden voor ik de eerste afspraak ontvang. Precies om half negen belt de receptie mij dat mijn afspraak er is. Onderweg naar de deur loop ik snel langs de printer om mijn printjes op te halen: een contract voor een nieuwe Flex collega. “Hallo Tom, wat goed je weer te zien. Wil je koffie? Vind je het spannend?” De contractondertekening verloopt prima. 

Om half 10 uur stap ik naar buiten en begeleid Tom naar de uitgang. “Fijne dag nog Tom en welkom bij de club. Je hoort snel van mij, houd je jouw telefoon in de gaten?” Met een grote glimlach op zijn gezicht stapt hij de lift in. Yes, deze kandidaat is een kei in Development en kan een team vooruit helpen. Ik loop even snel langs mijn collega om een terugkoppeling te geven over het contract en vraag of hij de laatste papieren in orde wil maken.  

Froukje

Op naar een afspraak

Vijf minuten later stap ik in de auto naar mijn afspraak in Den Haag. Vanuit de auto bel ik met mijn collega Sander om te vragen of hij de sollicitatiegesprekken voor volgende week wil inplannen. “De sollicitanten die uitgenodigd moeten worden, kun je vinden op mijn bureau. Geef je mij een seintje als het gelukt is?”. Ik hang op en bel mijn contactpersoon bij één van onze klanten om de intake voor komende week te bevestigen. 

De afspraak is bij een nieuwe klant, dus ik vraag goed door naar de mogelijkheden en de uitdagingen waar het bedrijf momenteel mee te maken heeft. Ik merk dat mijn gesprekspartner nieuwsgierig is naar de mogelijkheden. Na een soepel en interessant gesprek loop ik met een vacature naar buiten. Ik bel de inzetmanager vanuit de auto met de mededeling dat ik een vacature bij een nieuwe klant heb. Daarnaast geef ik een korte beschrijving van de organisatie en bedrijfscultuur en wat voor een gewenst persoon zij binnen hun team willen. Zij geeft aan dat degene die ik vanmorgen heb aangenomen er wellicht goed zou passen. Voor mijzelf maak ik een notitie dat ik hem eind van de dag gelijk voorstel.

Ik hou zo van de veelzijdigheid van accountmanagement. Verschillende ballen in de lucht houden, mensen helpen en sparren op allerlei niveaus; heerlijk! 

Denk je dat de Accountmanagerrol jou ook op het lijf geschreven is,stuur mij dan een berichtje (froukje.sierksma@calco.nl) of solliciteer direct op www.werkenbijcalco.nl