Ik heb niet heel lang hoeven nadenken waarom ik de IT in wilde. Tijdens mijn studie Criminologie heb ik vakken gevolgd op het gebied van cybercrime en cybersecurity. Deze vakken spraken mij het meest aan omdat er nog niet heel veel over deze wereld bekend is. Er valt dus nog een hoop te ontdekken en leren!

Studievervolg

Ondanks het duidelijk was dat deze vormen van criminaliteit steeds meer voor zouden komen, wist ik dat ik, ongeacht mijn studie, nog te weinig kennis had om een baan hierin te krijgen. Met die reden ben ik tijdens mijn master Opsporingscriminologie al gestart met het leren van coderen via Codecademy. Tijdens het oefenen met onder andere SQL en Python kwam ik erachter dat IT veel breder is dan alleen security. Na een paar gesprekken met mensen die werkzaam waren in de IT was ik overtuigd: een baan in de IT wordt mijn volgende stap! 

Starten bij Calco

Toen ik mijn master had afgerond ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik mijzelf verder kon ontwikkelen in de IT. Na goede verhalen te hebben gehoord over Calco heb ik gesolliciteerd en werd ik al snel aangenomen. Na twee intensieve, maar leuke eerste twee maanden zat de opleidingsperiode erop en kon ik het veld in.

Nationale Nederlanden

Ik heb bij Calco aangegeven dat ik graag een functie wilde waar het cybersecurity-aspect duidelijk naar voren kwam. Dat is gelukt met een functie als Jr. Information Risk Manager bij Nationale Nederlanden!

Na bijna vier maanden kan ik zeggen dat dit een goede keuze is geweest. Ik werk in een omgeving waar ik snel leer over het beveiligen van een groot systeem zoals Nationale Nederlanden dat heeft. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op; we zijn elke dag bezig met innovatie en uitdagingen. Geen dag is hetzelfde, zelfs in deze bizarre coronatijden. Juist in dit soort omstandigheden, wordt kenbaar hoe belangrijk cybersecurity is!