Ondertussen alweer bijna een jaar geleden dat ik na mij studie Sport Sciences, klaar was voor de volgende uitdaging: de start van mijn carrière! Tijdens mijn studie was ik al regelmatig in aanraking gekomen met de IT. Voor mij was het op dit moment al duidelijk: ik wil deze kant op.

Ideeën vooraf

Na wat speurwerk kwam ik al vrij snel bij Calco terecht. Een gratis opleiding, persoonlijke begeleiding en daarnaast ook nog eens een opleidingsperiode die ik nog wel kon gebruiken om er achter te komen of een carrière in de IT echt mijn ideale volgende stap was. Dit klonk mij allemaal als muziek in de oren dus ik wilde hier wel meer over weten. Via via kwam ik terecht bij een jongen die al een half jaar bij Calco werkte. Hij vertelde dat er naast het vele leren, genoeg ruimte bleek voor één van mijn favoriete zaken: gezelligheid.

Mogelijkheden

Toen ik de selectieprocedure doorlopen had en mocht beginnen aan de Masterclass werden de ideeën die ik van tevoren had alleen maar bevestigd. Gedurende de opleidingsperiode werd ik intensief begeleid door o.a. een persoonlijke coach en een team van inzetmanagers. Zij stoomden mij klaar om mijn eigen sterke punten verder te ontplooien, te werken aan mijn persoonlijke verbeterpunten en uiteindelijk om op inzet bij een opdrachtgever te gaan. Ook heb ik in deze periode de mogelijkheid gehad zelf mijn eigen accenten te leggen in de opleiding. Zo heb ik een cursus gevolgd om de programmeertaal Phyton te leren en werd er meegekeken bij welke opdrachtgever ik mij het best zou kunnen ontwikkelen.

Uitdagingen

Wanneer ik door de bomen het bos niet meer zag, was er altijd de mogelijkheid het gesprek aan te gaan. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er, ondanks de werkgever-werknemer relatie, op een gelijkwaardige basis werd gecommuniceerd. Ook staat Calco altijd open voor feedback over processen die beter kunnen en krijg je zelfs de mogelijkheid dit proces zelf te verbeteren. Zo heb ik bijvoorbeeld meegewerkt aan het verbeteren van de lesstof van een van de Deep Dives.

Bij de opdrachtgever

Nu zit ik al weer een behoorlijke tijd als Dev-Ops engineer bij ING in Amsterdam. Hoewel ik hier natuurlijk vooral bezig ben met mijn werkzaamheden voor ING is de begeleiding van Calco niet opgehouden. Zo heb ik elke maand een gesprek met mijn fieldmanager over mijn persoonlijke doelen en werk ik via speciaal ontwikkelde e-learning modules van Calco verder aan mijn persoonlijk ontwikkel plan (POP). Een keer per half jaar wordt er een POP-avond georganiseerd. Samen met een groep van 20 andere trainees deel je ervaringen die jou weer nieuwe inzichten kunnen brengen. Dit jaar zijn we genoodzaakt dit online te doen vanwege het coronavirus. Jammer om de andere trainees niet te kunnen zien, maar veiligheid is natuurlijk belangrijker.

De plek voor ontwikkeling

Voor mij is Calco binnen een half jaar tijd veranderd van een potentieel, interessante mogelijkheid naar een werkgever waar ik mij op mijn plek voel met open en eerlijke communicatie. Ontwikkeling wordt gestimuleerd en kansen worden gegeven om de eerste stappen in de IT tot een succes te maken!