Calco zorgt ervoor dat jonge, slimme en energieke mensen met een hbo of wo diploma, zonder achtergrond in de IT, opgeleid worden tot IT’er en een toffe trainee baan krijgen bij een top200 bedrijf in Nederland, België of Duitsland.

Maar hoe kom je erachter welke opdrachtgevers een leuke plek hebben? Dat is wat ik als Accountmanager bij Calco elke dag doe: perfecte matches zoeken. Ik zorg ervoor dat enerzijds organisaties worden geholpen met het juiste personeel, anderzijds help ik onze MasterClass Professionals aan een passende plek. Wat mijn baan zo tof maakt? Ik vertel het je graag!

Acquisitie

Een groot deel van mijn werk bestaat uit acquisitie. Ik had hier aan het begin van mijn carrière nog weinig mee te maken gehad. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat het uitzoeken van de juiste personen, het opbellen en uiteindelijk in het echt kennismaken met elkaar super leuk en uitdagend is! In het begin is het bellen best even spannend, maar naarmate je het vaker doet, wordt het steeds leuker. Zo trek ik vaak een collega mee om samen te bellen, probeer ik aan de telefoon al een klik met iemand te maken en een plekje in de agenda te zoeken om langs te gaan bij de desbetreffende manager.

Afwisseling

Op zoveel gebieden in mijn werk zit afwisseling, heerlijk! Zo werk je met allerlei verschillende persoonlijkheden, waardoor elk gesprek weer anders is. Soms zit je aan tafel met de CIO van een grote organisatie, de andere dag praat je bij met een MasterClass alumnus om meer over de organisatie waar hij of zij werkt te weten te komen. Verder kom ik veel bij verschillende organisaties, wat betekent dat ik op allerlei plaatsen kom, verschillende bedrijfsculturen zie en mee kan praten over diverse bedrijfsstrategieën. Maar ook intern bij Calco zie en spreek ik MasterClass Professionals met diverse persoonlijkheden en redenen om de IT in te gaan. Een sociale kameleon zijn is dus een vereiste.

Blije opdrachtgevers, blije MasterClass Professionals

De perfecte match tussen de opdrachtgever en de MasterClass Professional is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet. De voldoening die je krijgt wanneer je harde werken wordt beloond en je iemand een toffe plek aan kunt bieden, maakt dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.

Collega's

Wat verder van grote invloed is op je werkgeluk, zijn de collega’s om je heen. Als Accountmanager raak je met je werk alle afdelingen, dus bij alle collega’s moet je wel eens langs om iets te vragen of om gewoon een praatje te maken. We werken met energieke, ambitieuze en gezellige mensen, waardoor ik elke dag enorme lol heb tijdens mijn werk.

Denk jij na het lezen van mijn verhaal; werken als Accountmanager bij Calco is echt iets voor mij? Stuur me dan een berichtje (sophie.walschot@calco.nl) of solliciteer direct op www.werkenbijcalco.nl.