Ik ben 2 jaar in dienst bij Calco en dit is nu mijn laatste blog. Wat is er een hoop gebeurd in die 2 jaar. Van de intensieve eerste 2 maanden intern bij Calco toen de IT nog een groot vraagteken was tot het onderdeel zijn van een Salesforce team binnen NN Investment Partners. Ik herinner mijn eerste dag bij NNIP nog goed, het kantoor had zijn make-over nog niet gehad en ik kende nog niemand. Minimaal 50 handen moet ik die dag hebben geschud en maar een enkele naam bleef hangen. Zo veel indrukken krijg je in het begin. Alles was nieuw en toch wende het snel. De afgelopen 2 jaar zijn omgevlogen en nu is het einde van de traineeship daar.

Waar een deur sluit gaat een andere open

Ik heb besloten om Calco te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan als consultant. Als je dit beeld 2,.5 jaar geleden had geschetst had ik waarschijnlijk keihard gelachen. En nu dat gaat gebeuren heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt. De afgelopen 2 jaar heb ik me enorm kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden. Ik heb me de wereld van Salesforce eigen gemaakt, verschillende trainingen gedaan, certificaten behaald, geleerd hoe het is om Scrum master te zijn, me ontwikkeld op het gebied van communicatie en het reilen en zeilen binnen een grote organisatie meegemaakt.

Samen bereik je het meest

Het werken binnen een grote organisatie kan langzaam gaan, er zijn vele mensen die allemaal verschillende doelen hebben en het is een uitdaging om daar een goed samenwerkend geheel van te maken. Waar Calco op hamert, communicatie en samenwerken, is enorm belangrijk in de IT en dat zag ik elke dag terug in mijn werk. Ik moest iedereen in mijn team op de hoogte stellen van mijn werkzaamheden en andersom. Je moet goed communiceren want je wil geen veranderingen aanbrengen in het systeem die invloed kunnen hebben op iemand anders zijn werk. Daarnaast is de communicatie met de business erg belangrijk, zij zijn de gebruikers van jouw systeem en hoe goed je het systeem ook neerzet, de waardering ervan hangt af van je gebruikers. Als laatste heb je de communicatie met andere IT-teams. Soms hebben teams oplossingen bedacht voor dezelfde problemen, of kan het ene team het andere team helpen. Een product ontwikkelen kan je niet alleen. Samenwerken en communicatie is key om het beste eruit te halen.

Geloof in eigen kunnen

De IT-wereld is een gigantisch geheel en het is moeilijk om in te schatten wat het allemaal inhoudt. Toen ik bij Calco begon wist ik vrij weinig van IT. Ik ben in 4 jaar tijd van fysiotherapeut doorontwikkeld naar waar ik nu sta. Naast dat het een leuk verhaal is op verjaardagen, geeft het ook maar aan welke mogelijkheden er nu liggen. Vroeger hielpen kinderen hun ouders en gingen vaak ook in dezelfde sector werken, er was toen veel minder te kiezen. Nu zijn de mogelijkheden oneindig, maar je moet er wel voor durven gaan. Ik heb dat gedaan via Calco en ben daar nog steeds heel blij mee. Door te praten met accountmanagers, door te zoeken naar verschillende rollen binnen de IT en door uit te zoeken wat mij echt blij maakt heb ik een plek gevonden waar ik de afgelopen 2 jaar met heel veel plezier heb gewerkt en enorm veel heb kunnen leren.


Ik wens jullie allemaal heel veel succes en we komen elkaar vast nog tegen in de toekomst!

Groet, Jelle