Toen ik begon bij Calco was er nog veel voor me te leren in de wereld van de IT. Tijdens mijn studie Sport Sciences heb ik wel wat ervaring opgedaan met programmeren en ik vond het leuk om zelf af en toe wat uit te proberen, maar daarmee hield het eigenlijk wel op. Toen ik startte in de Masterclass kreeg ik dus meteen (klassikale) lessen om de fundatie te leggen die ik kon gebruiken bij de verdere specialisatie later in het traject. Maar niet alleen op het gebied van IT kon ik me ontwikkelen. Na twee weken in de opleiding werd ik gekoppeld aan een begeleider. Dit is een van de docenten waar je altijd mee kunt sparren wanneer je een extra set gedachten kunt gebruiken.

Blijven ontwikkelen

Zo heb ik een aantal cursussen van Calco ontdekt, waar ik nu tijdens mijn inzet super veel aan heb! Ik ben, naast de standaard vaardigheden, begonnen aan een Python cursus (waar ik deze week het volgende niveau van heb behaald!) en heb ik leren werken met power BI. De gesprekken met mijn begeleider hebben me daarnaast geholpen om helder te krijgen wat ik belangrijk vind en waar ik energie van krijg in een baan. In mijn geval innoveren en sparren met collega’s.

Deze vaardigheden en lessen heb ik natuurlijk meegenomen op inzet bij ING. Ook tijdens je inzet zijn er ruime mogelijkheden om cursussen te volgen, zo heb ik dus zojuist de vervolgcursus Python behaald en ga ik een 5-delige cursus van Calco volgen om verder te werken aan mijn professionele vaardigheden, zoals presenteren en persoonlijk leiderschap.

Fieldmanagement

Tijdens je inzet heb je geen docent meer die je begeleid, maar krijg je een fieldmanager. Een begeleider voor Masterclass Trainees op inzet, waarmee ik elke maand een fieldgesprek heb. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar de uitdagingen en kansen binnen mijn functie en omgeving en praten we bij. Deze gesprekken hebben me vooral geholpen om me bewuster te worden van mijn sterke punten (pro activiteit en communicatie). Daarnaast stellen ze me ook gerust dat ik niet de enige ben die af en toe ergens tegenaan loopt.

Denk je nu, daar houdt de begeleiding vast op? Nee hoor, tenslotte heb ik ook nog een halfjaarlijkse POP-avond (persoonlijk ontwikkel plan), waar je met een groep mede-Calco’ers kunt sparren over hoe je inzet gaat ten opzichte van je verwachtingen en hoe je bijvoorbeeld je lange termijn plannen vorm geeft. Zelf wil ik bijvoorbeeld op termijn graag een eigen bedrijf starten. Ook de gesprekken met andere Calco’ers, die ik tijdens mijn werk en in mijn persoonlijke omgeving spreek helpen me meer context te krijgen in mijn eigen ontwikkeling. Daarnaast zijn ze ook gewoon heel gezellig.

Ik ben alweer ruim een jaar in dienst bij Calco en vanaf het begin heb ik handvatten gekregen die mij helpen me verder te ontwikkelen, waardoor ik nog steeds elke week nieuwe uitdagingen vind en stappen zet.