Er zijn genoeg redenen om een traineeship te overwegen. Denk aan: een steile leercurve, persoonlijke begeleiding, inzicht in jezelf, inzicht in organisaties én een opstap naar een topfunctie. Dat klinkt allemaal leuk, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In dit blog vertellen we je hoe al die punten terugkomen in ons traineeship: ‘de Calco MasterClass’.

1. Oneindig leren

Het verschilt natuurlijk per bedrijf en per sector, maar in ons traineeship ‘de Calco MasterClass’ begin je met twee maanden opleiding. Wij leiden starters en young professionals - ongeacht hun studieachtergrond – op tot IT-professional. Dat betekent dat je in twee maanden tijd een nieuw vakgebied ontdekt, je intensief aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling en ook tijdens je opdracht bij de opdrachtgever enorm veel kennis on-the-job opdoet. Natuurlijk haal je ook de benodigde certificaten en kun je tijdens je opdracht gebruik maken van alle opleidingen die wij bieden.

2. Persoonlijke ontwikkeling

Onze trainees hebben allemaal een eigen fieldmanager die maandelijks langskomt om te kijken hoe het met je gaat. Wat heb je de afgelopen weken gedaan? Wat ging er goed of loop je misschien ergens tegenaan? Wat zijn de dingen die je nog wilt ontwikkelen en hoe kunnen wij jou daarbij helpen? Het zijn allemaal vragen waarmee je bij je fieldmanager terecht kunt.

3. Wie ben jij?

Wanneer je start in ons traineeship, ga je direct met deze vraag aan de slag. Tijdens de opleidingsperiode volg je een soft skills traject waarin je gaat kijken wat voor type persoon jij bent, wat je leuk vindt om te doen, waar je goed in bent en waar je jezelf nog in kunt ontwikkelen. Eenmaal gestart bij één van onze opdrachtgevers, gaat dit gewoon door. Je kijkt waar je naar toe wilt groeien, wat je daarvoor nodig hebt en op basis daarvan stellen we samen een persoonlijk ontwikkelplan op.

4. Aan de slag bij topbedrijven

Na de opleidingsperiode heb je alle skills in huis om aan de slag te gaan bij een opdrachtgever. Hier leer je weer een hele nieuwe organisatie kennen. Ook daar zijn er veel mogelijkheden: wat zijn de verschillende afdelingen, welke functies zijn er en waar liggen jouw kansen en wensen om door te groeien? Samen zorgen wij ervoor dat je verwachtingen worden overtroffen.

5. Kickstart in de IT

Ons traineeship duurt twee jaar. Je start in een gave IT-rol op basis van jouw competenties. Tijdens je opdracht kun je doorgroeien, switchen van afdeling of van functie. En na die twee jaar? Of je maakt de overstap naar de opdrachtgever (dit doet ruim 95% van onze trainees!), gaat via Calco op zoek naar een andere opdracht of je volgt je eigen weg. Wat je ook kiest, met het traineeship heb je zo’n goede basis gelegd dat je doorgroeimogelijkheden eindeloos zijn.