Rolf Tijssens

Waarom Calco? Een kickstart van je carrière in een nieuwe, spannende sector.

Rolf Tijssens is sinds september 2015 overgestapt naar zijn opdrachtgever en niet meer in dienst bij Calco.

Graag stel ik mij als nieuwe Calco ambassadeur aan je voor! Mijn naam is Rolf Tijssens, 26 jaar. Ik woon samen met mijn vriendin in Utrecht, de stad waar ik Nederlands gestudeerd heb. In mijn vrije tijd houd ik van zeilen, lezen – van W.F. Hermans tot Game of Thrones – en gamen, voornamelijk FIFA. Daarnaast ga ik graag bij familie en vrienden op bezoek.

Op dit moment werk ik namens Calco bij Nationale-Nederlanden als scrummaster van het servicemanagement team Hypotheken. Wij beheren een aantal applicaties die door interne accountmanagers worden gebruikt bij het verstrekken en beheren van hypotheken. Dat is hectisch en spannend werk, waarbij geen dag hetzelfde is en incidenten en changes elkaar in rap tempo afwisselen.

Dat ik als neerlandicus bij Nationale-Nederlanden werk, had ik een jaar geleden niet durven denken. Dat ik ook nog eens zo snel scrummaster zou worden al helemaal niet. Sterker nog, een jaar geleden had ik geen idee wat een scrummaster was! Dat ik toch bij NN werk maakt me trots en dat komt door Calco.

Samen met 9 anderen startte ik op 1 september 2013 in de Calco Masterclass. In die groep gedreven professionals, waaronder een historicus, een bedrijfskundige en een piloot, voelde ik mij als neerlandicus prima op mijn plaats. Ik merkte namelijk al snel: het gaat niet (alleen) om je achtergrond, het gaat bij Calco om wie je bent en wat je kan!

In de eerste twee maanden heb ik veel geleerd over de IT. Hele basic vragen als ‘Hoe werkt een computer?’ en ‘Wat is een server?’ maakten al snel plaats voor ‘Hoe ziet een IT-organisatie van een groot bedrijf er uit?’, ‘Hoe gaat change management in z’n werk?’ en ‘Hoe programmeer ik een Visual Basic-applicatie?’. In deze eerste twee maanden heb ik geleerd dat de IT enorm veelzijdig is, iets dat in de praktijk bij NN dagelijks wordt onderstreept.

Enthousiast geworden over mijn verhaal? Benieuwd hoe het mij verder is vergaan? Volg m’n blogs voor meer, of stuur een berichtje via LinkedIn!

Onze opdrachtgevers