Rodolfino Elizabeth

Mijn naam is Rodolfino Elizabeth en op moment van schrijven ben ik 25 jaar oud. Ik ben geboren en getogen op Curaçao, maar heb de grootste gedeelte van mijn studieperiode doorgebracht in Tilburg. In mijn vrije tijd ben ik te vinden achter mijn pc of tv, in een leuk restaurant of om een tafel met wat vrienden en een bordspel.

Mijn fascinatie met technologie begon al op jonge leeftijd. Als vijfjarige kreeg ik van mijn ouders mijn eerste spelcomputer (een Nintendo 64) en sindsdien ben ik verliefd. Het gamen heeft mij in alle fases van het leven gevolgd en heeft mijn interesse in programmatuur gewekt. Ik wilde graag leren hoe de werelden van o.a. Super Mario 64, Ocarina of Time en Banjo Kazooie werden gebouwd.

Op de middelbare school kwam ik voor het eerst in aanraking met het schrijven van code en het bouwen van simpele HTML-webpagina's. Met behulp van mijn vrienden en onze beste vriend google, leerde ik veel over het bouwen van computers en het knutselen in command prompt.

Mijn fascinatie met technologie begon al op jonge leeftijd.

Na de middelbare school heb ik de keuze gemaakt om een rechtenstudie te gaan volgen, die ik vervolgens in Tilburg heb voortgezet. Mijn studie vond ik uitdagend en leerzaam, maar tijdens mijn derdejaarsstage kwam ik erachter dat mijn hart niet lag bij dit werkveld. Dit was een obstakel, maar ik ging onverdroten verder met het afronden van mijn studie.

Eind oktober 2016 kwam een vriendin van mij de advertentie van Calco tegen en deze werd naar mij doorgestuurd. "Ik zou mijn vierjarige rechtenopleiding niet kunnen condenseren in een spoedcursus van twee maanden", dacht ik bij mezelf. Maar de advertentie had mijn interesse gewekt, waardoor ik mezelf heb ingeschreven voor de eerstvolgende inhousedag (wat mij betreft een gigantische aanrader!). Dat behoort tot één van mijn beste beslissingen ooit! Mijn ogen gingen open en sinds die dag heb ik niet getwijfeld over mijn koers richting (en binnen) de IT.

Inmiddels werk ik als tester op de afdeling Schade en Inkomen van Achmea, en dan specifiek aan de Interpolis Alles-in-één-polis. Interpolis werkt nauw samen met de Rabobank en samen onderhouden zij een complexe keten aan programmatuur en schakels. Het is onwerkelijk dat ik, als afgestudeerde jurist, deel kan uitmaken van een team van IT-specialisten.

Door mijn geweldige ervaringen met Calco en de Masterclass, wilde ik graag ambassadeur worden. Zodoende wil ik anderen wijzen op het feit dat dit kan, én dat het werkt! De komende maanden zullen mijn ervaringen bij Achmea worden gepubliceerd via een aantal blogs. Indien je vragen hebt over wat dan ook, ben ik altijd te bereiken via de mail. Tot de volgende!