Pim Plemp

Kersverse ambassadeur, iets minder verse Calco-er. Ik ben Pim Plemp (27) en sinds april 2012 werkzaam voor Calco. In de afgelopen twee jaar heb ik eerst bij Nationale Nederlanden gewerkt als projectmanager en in een PMO-functie. Momenteel werk ik bij PostNL, eveneens als projectmanager en in een PMO-functie. Omdat ik er inmiddels twee jaar op heb zitten, denk ik als ambassadeur veel voor je te kunnen betekenen. Zowel mijn sollicitatie als het leertraject en mijn inzet staan vers in mijn geheugen, dus ik zal de komende tijd veel ervaringen met jullie delen via blogs. Schroom niet als (aanstaande) Calcollega me te vragen om informatie of advies!

Op dit moment woon ik in Haarlem, na achtereenvolgens in Zaandam en Amsterdam gewoond te hebben. Het lijkt alsof verhuizen mijn hobby is (3x in 2 jaar), maar ik hoop hier toch echt de komende jaren te blijven. Mijn echte hobby’s zijn skiën, tennissen, lezen en ik luister veel naar Hip Hop.

Genoeg over mij, je wilt natuurlijk weten hoe ik vanaf een Master in de Sociale Wetenschappen bij een IT MasterClass ben gekomen! En hoe de sollicitatie bij Calco gaat. En wat je allemaal leert. Hoe je collega’s zijn. Welke functies er allemaal zijn. En nog veel meer…?

Natuurlijk kan ik niet op al deze vragen nu al antwoord geven, maar wel een schets maken van mijn kennismaking met Calco. Toen ik het concept MasterClass van Calco tegenkwam, leek dat het ontbrekende puzzelstukje. Je zult het herkennen: in je zoektocht naar vacatures kom je óf alleen maar IT-functies tegen, óf functies waarvoor je 5+ jaren aan werkervaring nodig hebt. De IT leek me wel wat, maar hoe te beginnen zonder enige programmeerkennis? En wat is een functioneel beheerder? Of hoe word ik projectmanager van een IT- project, als ik nog nooit in een project heb meegewerkt? Calco is dé oplossing. Niet omdat je in de twee basismaanden alles leert, maar wel met een rugzak op pad gestuurd wordt, om alles zo snel mogelijk in de praktijk te brengen. En dáár zit de kracht van dit concept. Samen met een groep net zulke enthousiaste starters bijt je je vast in de materie, die enkele maanden later op zijn plek valt als je start als functioneel beheerder. Of projectmanager. Of iets anders!

IT en de softe kant
Calco MasterClass
Ik stop ermee jongens. Niet alleen met bloggen, zelfs bij Calco stop ik. Sterker nog, sinds afgelopen 1 februari mag ik mezelf een echte PostNL-e...
Lees verder
Onze opdrachtgevers