Mike Wallet

Hoe ik vanuit de visindustrie beland ben als Security Specialist bij Nationale Nederlanden? Calco maakte dit mogelijk. Ik zal je meenemen in mijn verhaal.

Ik ben dus Mike, 25 jaar oud en kom uit Den Haag. Tijdens mijn studie bedrijfskunde kreeg ik de mogelijkheid om het familiebedrijfje, een marktvishandel van mijn opa, over te nemen. Omdat dit een unieke kans was en ik als bijbaantje al jaren werkzaam was binnen het bedrijf, besloot ik deze kans met beide handen aan te grijpen, ik stopte dus met mijn studie.

De boekhouding binnen het bedrijf bleek grote fouten te bevatten, waardoor het bedrijf op het randje van faillissement bleek te staan. Ik heb in anderhalf jaar tijd het bedrijf terug op de rails gekregen, maar besloot dat dit toch niet was waar ik mijn toekomst aan wilde besteden.

Ik ging op zoek naar iets dat ik écht leuk vind om te doen. Van jongs af aan ben ik altijd al de persoon die alle computer gerelateerde problemen op wilde lossen binnen de familie. IT was dus iets dat mij erg interesseerde. Bij mijn studiekeuze twijfelde ik dan ook enorm om te kiezen voor een IT gerelateerde studie. Toch heb ik daar toen niet voor gekozen. Maar nu wilde ik tóch wel heel graag de IT in. Maar hoe kwam ik daar terecht zonder een afgeronde opleiding, of enige werkervaring in de IT? En wat zou ik willen in de IT? Toen ik over Calco hoorde, wist ik dat dit het antwoord was op mijn vragen. Calco leidt je op tot IT'er, zonder dat je daar ervaring voor nodig hebt. En samen wordt er gekeken naar een functie die bij je past.

Buiten mijn werk om, kun je mij in de crossfit ‘box’ vinden of eigenlijk overal waar ik zelf mag sporten. Verder rijd ik graag een stukje op de motor, ben ik een enorme bordspel-liefhebber en kun je mij een aantal keer per jaar op auto & motor beurzen vinden.

In mijn blogs zal ik jullie meenemen in hoe ik mijzelf moest leren zwemmen binnen de wereld van de CyberSecurity.

Vakjargon, hoe ga je ermee om?
Calco MasterClass, Eerste werkdag, IT, iets voor jou?
Ik kan het me nog heel goed herinneren. Op mijn eerste dag werd mij verteld dat ik begon bij een team dat in Praag zit. Ze hadden support nodig van ie...
Lees verder
Onze opdrachtgevers