Melissa Schaap

Waarom Calco? Calco geeft mij de mogelijkheid mijn persoonlijke en professionele vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen in het bedrijfsleven.

Melissa Schaap is sinds oktober 2015 niet meer in dienst bij Calco.

Hoi! Graag zou ik mij willen voorstellen, mijn naam is Melissa Schaap en ik ben via Calco ingezet als Tester bij InTraffic. Met een achtergrond in zowel de IT als de luchtvaart kon ik binnen Calco mijn al bestaande kennis uitbreiden en zo klaar gestoomd worden voor een IT-functie in het bedrijfsleven. De periode bij Calco was intensief en ontzettend leuk en leerzaam waardoor ik niet alleen op professioneel maar ook op persoonlijk vlak mij klaar voelde aan de slag te gaan in deze diverse branche.

Ik ben nu ingezet bij InTraffic, dit is een bedrijf dat zich richt op IT binnen verkeer en vervoer, voor mij dus dé combinatie die precies bij mijn achtergrond past. InTraffic is actief binnen de 4 verschillende modaliteiten van verkeer en vervoer: Spoor, Water, Weg en Lucht. Ik werk hier als tester, er lopen verschillende projecten voor onder andere ProRail en de NS en ik ben mede verantwoordelijk voor het doortesten van de verschillende applicaties voordat ze worden uitgebracht. Oftewel ik probeer de applicatie om zeep te helpen, voordat de ‘echte gebruikers’ dit doen. Daarnaast ben ik ook betrokken bij een stukje proces optimalisatie. Dit heeft met name betrekking op een bepaalde test management tool. Voor deze tool heb ik verschillende werkinstructies opgesteld en geef ik regelmatig gebruikerscursussen. Ik heb het bij InTraffic erg naar mijn zin, met name omdat er zoveel verschillende projecten zijn wat dus erg veel verschillende mogelijkheden biedt.

Nog even over mijzelf, ik ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend in Amstelveen. Naast mijn werkende leven ga ik graag naar de film. Daarnaast ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en kan ik niet zonder mijn knuffelbare bruine labrador. Ik hou er ook van om te reizen en heb een zwak voor Amerika.

Zoals ik al eerder aangaf heb ik een achtergrond in zowel de IT als in de luchtvaart. Concreet betekent dit dat ik informatiekunde heb gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en een pilotenopleiding heb gevolgd in Amerika. Daarnaast heb ik gewerkt als aspirant luchtverkeersleider. De luchtvaart is dan ook een grote passie van mij, en dat ik nu deze passie voor verkeer en vervoer kan combineren met mijn affiniteit en ervaring met de IT is voor mij perfect. Calco heeft mij dan ook deze kans geboden en via het ambassadeurschap zou ik graag met anderen ook de mogelijkheden van Calco willen delen.

Mocht je meer willen weten over Calco, Intraffic, de IT of gewoon een praatje willen maken dan kun je mij vinden op LinkedIn en Twitter (Melissa_Calco).

Onze opdrachtgevers