Josse Beerden

Waarom Calco? De perfecte start in een van de snelst groeiende sectoren van het bedrijfsleven

Josse Beerden is sinds oktober 2015 overgestapt naar zijn opdrachtgever en niet meer in dienst bij Calco.

Hallo! Ik ben Josse Beerden, 28 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Ik heb Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en ben afgestudeerd in de richting Internationale Betrekkingen. Na mijn studie bleek het, ondanks genoeg bestuurlijke ervaring en stages, niet eenvoudig om aan een leuke baan te komen die in het verlengde lag van mijn studie.

Waarschijnlijk zit jij nu in een vergelijkbare situatie als ik toen. Je wilt erg graag aan het werk maar de interessante vacatures die je tegenkomt vragen stuk voor stuk om een aantal jaar werkervaring. Werkervaring die je uiteraard niet hebt. Hierdoor ben ik gaan kijken naar andere mogelijkheden. Na een speurtocht (op internet) kwam ik uit bij het MasterClass-concept van Calco.

Ik had altijd al een bovengemiddelde interesse in techniek en was me er sterk van bewust dat de IT in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid een steeds centralere rol is gaan spelen. Door deze ontwikkeling is er een grote behoefte aan jonge afgestudeerden die zich in deze sector willen werken. Hierdoor is de IT zo’n interessante keuze voor mensen met een achtergrond als ik. Calco biedt de ingang tot deze sector en zoekt een plek bij een opdrachtgever die bij jou en je kwaliteiten past.

Op 1 september 2013 ben ik begonnen met de MasterClass. Na de eerste weken basisopleiding ben ik me gaan specialiseren in de richtingen Functioneel Beheer, Projectmanagement en Informatieanalyse. Dit allemaal als voorbereiding op mijn inzet bij ABN AMRO, waar ik sinds januari 2014 gedetacheerd ben. Daar ben ik actief in de rol van Business Analyst. Een Business Analyst is verantwoordelijk voor het voorzien en vertalen van behoeftes van gebruikers naar IT oplossingen. In mijn geval betekent dit dat ik veel contact heb met gebruikers (de private bankers) en ervoor moet zorgen dat hun wensen uiteindelijk naar voren komen in de gebruikte software (gemaakt door de programmeurs), zodat zij zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Vanaf januari 2015 verhuis ik naar Frankfurt, om daar te gaan werken bij de Bethmann Bank, een dochteronderneming van ABN AMRO. Een fantastische uitdaging!

Als je meer wilt weten over Calco, de MasterClass en de mogelijkheden die de IT je biedt – stuur me een berichtje of zoek me op op Twitter (@Josse_Calco) of LinkedIn!

Onze opdrachtgevers