Jens Leenders

Waarom Calco? Calco biedt je de mogelijkheid om zonder enige relevante voorkennis een vliegende start te maken binnen de IT!

Hallo! Als kersverse ambassadeur van Calco stel ik me graag aan jullie voor. Ik ben Jens Leenders, 25 jaar en opgegroeid en woonachtig in Mariahout, een klein dorp ten noorden van Eindhoven.

Na de bachelor Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken heb ik de research master Human Movement Sciences aan de Universiteit van Maastricht gevolgd. Deze master richt zich op het menselijk bewegen en prestatievermogen bij chronische aandoeningen, veroudering en sport. Tijdens deze master werd ik opgeleid voor een wetenschappelijke carrière binnen een universiteit, ziekenhuis of onderzoeksinstelling. Ik koos echter een totaal ander pad…

De innovatie, dynamiek en creativiteit van IT heeft me altijd gefascineerd. Ik besloot me te verdiepen in de carrièremogelijkheden. Op de carrièrebeurs in Utrecht maakte ik kennis met de Masterclass van Calco. Calco bood mij de mogelijkheid om zonder relevante IT kennis binnen twee maanden aan de slag te gaan bij een toonaangevend bedrijf dat behoort tot de top van de Nederlandse markt. De intensieve en persoonlijke begeleiding en de focus op zowel persoonlijke als zakelijke ontwikkeling waren aspecten die mij direct enorm aanspraken.

Na het afronden van de analytische test en het sollicitatiegesprek startte ik niet veel later met de MasterClass. Tijdens het kernprogramma en de technische verdieping kwamen alle IT-inhoudelijke onderwerpen aan bod. Ook werd er veel aandacht besteed aan presentatie- en communicatievaardigheden. Na de introductie kreeg ik de mogelijkheid me te specialiseren in een richting die bij mij paste. Enkele weken later mocht ik op gesprek bij ING. Een informeel gesprek dat ik als zeer prettig heb ervaren.

Inmiddels werk ik als Operations Engineer op de afdeling Risk Services van de ING. Het lijkt af en toe nog onwerkelijk, zonder enige vakinhoudelijke kennis binnen twee maanden werkzaam op de IT-afdeling van een van de grootste en meest toonaangevende banken van Nederland. Deze unieke kans werd mij aangeboden door Calco en deze heb ik met beide handen aangegrepen!

Als ambassadeur van Calco zal ik de komende maanden blogs publiceren over mijn ervaringen bij ING. Mocht je naar aanleiding van een van deze blogs vragen of onduidelijkheden hebben neem dan gerust contact met me op via LinkedIn!

Onze opdrachtgevers